Wanneer meldt u een woning af?

Het is belangrijk dat de status ‘verkocht (onder voorbehoud)’ juist is toegepast op funda. Het correct (af)melden van een object doet u niet alleen om uw collega-makelaars op de hoogte brengen maar tevens voor het correct informeren van de consumenten die zoeken op funda.
Bij funda krijgen wij hier regelmatig klachten over. Voor een consument is het natuurlijk een teleurstelling wanneer een woning verkocht (onder voorbehoud) blijkt te zijn als dit nergens is weergegeven.   

Verkocht onder voorbehoud
Zodra de koopovereenkomst is getekend door verkoper en koper én de bedenktijd van de koper is verstreken geeft u de woning de status: ‘verkocht onder voorbehoud’ met de datum van ondertekening.

Indien de woning is verkocht met een No risk clausule (voorbehoud verkoop eigen woning koper) kunt u de woning gewoon als 'beschikbaar' op funda laten staan.

Verkocht
Na een periode zijn alle voorbehouden voorbij. De verkoop is dan automatisch definitief. U geeft de woning de status: ‘verkocht’.
Onterechte beeldvorming
Funda adviseert om in de contacten met bezoekers van funda altijd nauwkeurig de verkoopfase uit te leggen. Funda merkt dat consumenten soms te horen krijgen dat een woning verkocht is, terwijl de koopovereenkomst nog niet is ondertekend. Een veelgehoorde consumentenklacht is dan dat de makelaar het niet zo nauw neemt met de status op funda.
Dit straalt uiteraard negatief af op funda maar bovenal, op uw eigen naam. Een onnodige situatie, die zelfs kan leiden tot minder verkoopleads. Leg daarom altijd nauwkeurig de verkoopfase uit.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 12 van 16

Bekijk alle artikelen