Hoe plaats ik een object op funda (in business)?

Alle aanmeldingen op funda (in business) zijn geplaatst door geregistreerde makelaars. Enkel in Nederland gevestigde makelaar kunnen op funda (in business) plaatsen. Voordat een object op funda of funda in business staat, dient u een aantal stappen te doorlopen.

Aanvragen kantoornummer
Allereerst is het belangrijk dat u bent aangemeld bij funda (in business) als makelaar. U kunt een kantoornummer krijgen via uw branchevereniging of u kunt direct bij funda een aanvraag doen wanneer u niet bent aangesloten bij een branchevereniging. Na goedkeuring ontvangt u een inlognaam voor de funda desk, de makelaarsomgeving van funda.

Invoerpartner inschakelen
Het aanmelden bij een invoerpartner is ook een belangrijke stap. Een invoerpartner is nodig om te kunnen plaatsen op funda. Uw invoerpartner zal aan u het kantoornummer vragen, dit unieke nummer brengt de koppeling tussen uw invoerpartner en funda tot stand.
Plaatst u reeds op funda wonen maar wilt u ook op funda in business plaatsen? Dan is het noodzakelijk dat uw invoerpartner de module voor bedrijfsaanbod heeft geactiveerd.

Objecten invoeren
In de omgeving van uw invoerpartner vult u alle objectgegevens in. Tevens kunt u hier de foto's, brochure en eventueel een video uploaden. Belangrijk is dat alle gepresenteerde gegevens voldoen aan ons reglement.
Uw invoerpartner stuurt vervolgens de objectdata naar Tiara, de tussenliggende server van de NVM. Deze server stuurt vervolgens de gegevens door naar funda. Hierna belandt het object in de funda desk en kunt u het object gaan publiceren.

Publicatie activeren in de funda desk
Wilt u weten hoe het proces daarna verloopt? Lees dan deze snelgids door waar wij meer uitleggen over de funda desk en het publiceren op funda (in business).