In 4 stappen een object op funda plaatsen

Het is heel eenvoudig om uw aanbod op funda te plaatsen en te presenteren. Binnen 24 uur, na goedkeuring van uw aanmelding, staan uw objecten op de website.

Hoe? Wij helpen u graag op weg aan de hand van deze 4 stappen.

• Stap 1: Kies een invoerpartner

Heeft u nog geen invoerpartner gekozen? Dan is dit uw eerste stap. Goed om te weten: het invoeren van objecten verloopt via Tiara, een systeem van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Om van dit systeem gebruik te kunnen maken moet u zich eerst aanmelden bij één van de gecertificeerde invoerpartners van de NVM.

Keuze gemaakt? Van funda heeft u per mail een aansluitnummer ontvangen. Dit nummer geeft u door aan de door u gekozen invoerpartner. Zodra dit gebeurd is, kunt u door naar de volgende stap.

• Stap 2: Hoe vraagt u een wachtwoord aan voor de funda desk?

Zie de funda desk als uw cockpit binnen funda. Vanuit hier beheert u al uw producten en diensten. U kunt hier contracten bestellen, presentatie- en promotieproducten inzetten én de statistieken raadplegen.

Uw inloggegevens ontvangt u in een automatisch gegenereerde e-mail. Heeft u deze nog niet ontvangen? Vraag dan hier een nieuw wachtwoord aan. Daar vult u het e-mailadres in dat u bij uw aanmelding heeft doorgegeven en het kantoornummer (dit nummer heeft u ontvangen in onze welkomstmail).

U ontvangt vervolgens per e-mail de inloggegevens waarmee u kunt inloggen op de funda desk.

• Stap 3: Basisplaatsing of een miniplaatsing?

Inloggen gelukt? Tijd voor de volgende stap. Voer om te beginnen een object in via de invoermodule van uw invoerpartner. Na verloop van tijd wordt het object zichtbaar in de funda desk onder het tabblad ‘Woningaanbod’:

Als u dit object aanklikt, komt u op de objectdetailpagina waar het mogelijk is een publicatiecontract te activeren. Let op! Een object is pas zichtbaar op funda als er een keuze is gemaakt tussen een Basisplaatsing of een Miniplaatsing

Basisplaatsing
Met een Basisplaatsing kiest u voor een volledige presentatie van de woning op funda, een uitgebreide omschrijving, een volledig overzicht van alle kenmerken, onbeperkt aantal foto’s op funda. Mooi meegenomen: een Basisplaatsing bevat veel relevante informatie en zal daarom hoger verschijnen in de resultatenlijst op funda. Ook kunt u hierna aanvullende diensten instellen zoals een open huis of uw verkoper toevoegen aan het object. Wanneer uw verkoper gekoppeld is, zal hij de statistieken van zijn woning gaan ontvangen.

Miniplaatsing
Bij een Miniplaatsing wordt de woning met 1 foto en een gelimiteerd aantal kenmerken geplaatst op funda. Uw gegevens worden onder aan de advertentie getoond. Uw verkoper kan geen statistieken ontvangen van de woning en u kunt geen open huis instellen.

• Stap 4: Wees bereikbaar

De laatste belangrijke stap voor uw aanmeldingen op funda is: Het instellen van een contactmodule via de funda desk. Als u in de funda desk rechtsboven op het icoon met het tandwiel klikt, komt u op de instellingenpagina.

Als u op de derde optie, 'Contactvoorkeuren' klikt, heeft u de mogelijkheid om de contactopties te activeren, zowel voor uw kantoor als uw woningaanbod. Let op! Alle contactgegevens staan standaard uitgevinkt. Natuurlijk wilt u dat toekomstige klanten u goed kunnen bereiken. Dit hoeft slechts eenmalig ingesteld te worden en geldt voor al uw objecten.

Meer tips?
Om u beter op weg te helpen, organiseert funda het hele jaar door verschillende interessante workshops voor makelaars. Zo kunt u bijvoorbeeld de workshop ‘Werken met de funda desk’ volgen, waarin alle direct toepasbare tips en tricks worden gedeeld.