Alles over de beoordelingenwidget

Wat is de beoordelingenwidget?
Met de beowellordelingen widget kunt u beoordelingen van funda (middels een zogeheten iframe) op uw eigen website tonen. U kunt kiezen om alleen het gemiddelde cijfer van uw beoordelingen te laten zien, enkel uw beoordelingen of allebei.

Wat heb ik nodig om de widget te kunnen gebruiken?
Om de beoordelingen op uw website te kunnen weergeven is het allereerst belangrijk dat uw op 'Verzamelen en publiceren' staan:

• ga binnen de fundadesk naar het icoon met tandwiel (rechtsboven)

• klik op de pagina op de vierde tab 'klantvoorkeuren'

• klik bij 'beoordelingen' op de witte knop 'bewerken'

• kies voor 'beoordelingen verzamelen en publiceren'

• klik op de knop 'opslaan'

Daarnaast is het noodzakelijk dat u (of de beheerder van uw website) een stuk code in uw website bouwt:

• ga binnen de fundadesk naar de optie 'kantoor' (bovenaan de pagina)

• ga op de kantoorpagina naar beneden tot u aan de rechterkant het blok 'diensten' tegenkomt

• selecteer naast 'beoordelingenwidget' de link 'instellingen', u komt nu terecht op de instellingenpagina

• bij kantoor kiest u voor enkel 'Beoordelingen van uw kantoor op funda' of ' Beoordelingen van u en andere kantoren op funda' (bijvoorbeeld wanneer u meerdere vestigingen heeft)

• bij 'Beoordelingen' kunt u aangeven welke weergave u standaard wil tonen. Gebruikers van uw website kunnen via een menu dan gaan naar een andere soort beoordelingen, bijvoorbeeld aankoopbeoordelingen

• bij 'Weergave' kunt u aangeven of u enkel uw gemiddelde wilt zien, enkel uw beoordelingen of beide elementen.

• bij 'Personaliseer de beoordelingenwidget' kunt u voor een ander lettertype kiezen of de links in een andere kleur tonen

• via 'bekijk voorbeeldweergave' ziet u of de pagina naar u wenst eruit ziet

• klik op de knop 'widget aanmaken' en we tonen u een pagina met de HTML-code

Deze code kan uw websitebouwer (of uzelf) in de code van uw eigen website plakken.

Op welke systemen werkt de widget?

De widget werkt in alle browsers die funda ondersteunt. Dit zijn de laatste twee versies van de bekende browsers als Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari.

Hoe gaan de beoordelingen er op mijn website uitzien?

De beoordelingen zien er hetzelfde uit als op funda. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de indeling van uw website.

De widget werkt niet of staat raar in beeld. Wie kan mij helpen?
Indien de widget niet werkt, kunt u het beste contact opnemen met de partij die uw website heeft gebouwd of onderhoudt.

Wanneer de weergave van de widget niet goed is, kan het bijvoorbeeld zijn dat niet genoeg ruimte is gereserveerd om de widget te tonen.

Wenst u verdere ondersteuning? Neem dat contact op via customerservice@funda.nl.