Virtueel bezichtigen met de Oculus Rift

Nieuwe gebruikers:
Voordat u gebruik wenst te maken van de Oculus Rift voor ‘virtuele bezichtigingen’ controleer dan eerst of uw systeem geschikt is voor de Oculus Rift.

De minimale vereisten om deze VR-bril aan te sluiten:

• Laptop Windows of PC met USB-poort en DVI-D of HDMI-poort
  • ATI/Nvidia grafische kaart en 1080p met 75fps of hoger

Ik maakte al gebruik van ‘virtueel bezichtigen’ alleen de applicatie werkt niet meer.

Als u nog de oude applicatie voor ‘virtuele bezichtiging’ geïnstalleerd heeft staan, kunt u deze verwijderen. U kunt middels de onderstaande manier de Oculus Rift blijven gebruiken voor uw virtuele bezichtigingen.

Het stappenplan

Voordat u de woningen met 360 graden foto’s op funda kunt bekijken met de Oculus Rift moet u de volgende stappen doorlopen. Hieronder staan ook de vervolgstappen om de 360 graden foto’s met uw VR bril te bekijken in de browsers Firefox & Google Chrome.

Oculus Home

1. Installeer het programma ‘Oculus Home’ deze kunt u dowloaden via https://www3.oculus.com/en-us/setup/
  2. Volg de instructies van de setup wizard. Indien u gebruik maakt van de DK2 bril negeer dan de meldingen van de wizard die aangeven dat de bril niet gevonden kan worden.

Voor gebruik met Mozilla Firefox:

1. Download en installeer de laatste versie van Firefox of Firefox Nightly: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/channel/desktop/
  2. Volg de instructies op die verschijnen wanneer u op de volgende link klikt om te controleren of uw NVIDIA videocard wordt gebruikt voor het tonen van de afbeeldingen https://webvr.rocks/firefox
  3. Ga vervolgens met Firefox/Firefox Nightly naar https://www.funda.nl en zoek een huis met 360 graden foto’s, klik hierna op ‘enter VR mode’

De foto’s zullen nu worden getoond via uw Oculus Rift. U bent klaar om de virtuele bezichtiging te startten.

Voor gebruik met Google Chromium:

1. Download Chromium WebVR via https://webvr.info/get-chrome/
  2. Zoek op uw computer onder downloads het chromium_webvr_v1.1_win.zip file en unzip alle bestanden.
  3. Start de Chrome browser door te dubbelklikken op het chrome.exe bestand
  4. Vul in de url balk chrome://flags#enable-webvr in en activeer de Enable WebVR vlag
  5. Ga vervolgens met Google Chromium naar https://www.funda.nl en zoek een huis met 360 graden foto’s, klik hierna op ‘enter VR mode’

De foto’s zullen nu worden getoond via uw Oculus Rift. U bent klaar om de virtuele bezichtiging te startten.