Hoe kan ik virtueel bezichtigen met de Oculus Rift?

Nieuwe gebruikers:
Voordat u gebruik maakt van de Oculus Rift voor ‘virtuele bezichtigingen’ controleer dan eerst of uw systeem geschikt is voor de Oculus Rift.

De minimale vereisten om deze VR-bril aan te sluiten:

• Windows laptop/PC met USB-poort en DVI-D of HDMI-poort

• ATI/Nvidia grafische kaart, 1080p met 75fps of hoger

Bestaande gebruikers: ik maakte al gebruik van ‘virtueel bezichtigen’ alleen de applicatie werkt niet meer

Als u nog de oude funda applicatie voor ‘virtuele bezichtiging’ geïnstalleerd heeft, kunt u deze verwijderen. Middels de onderstaande manier gebruikt u voortaan de Oculus Rift voor virtuele bezichtigingen.

Het stappenplan
Voordat u de woningen met 360 graden foto’s op funda kunt bekijken met de Oculus Rift moet u de volgende stappen doorlopen. Hieronder staan ook de vervolgstappen om de 360 graden foto’s met uw VR bril te bekijken in de browsers Firefox & Google Chrome.

Oculus Home

1. Installeer het programma ‘Oculus Home’, deze kunt u dowloaden via https://www3.oculus.com/en-us/setup/

2. Volg de instructies van de setup wizard. Indien u gebruik maakt van de DK2 bril negeer dan de meldingen van de wizard die aangeven dat de bril niet gevonden kan worden.

Voor gebruik met Mozilla Firefox:

1. Download en installeer de laatste versie van Firefox of Firefox Nightly: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/channel/desktop/

2. Volg de instructies op die verschijnen wanneer u op de volgende link klikt om te controleren of uw NVIDIA videocard wordt gebruikt voor het tonen van de afbeeldingen https://webvr.rocks/firefox

3. Ga vervolgens met Firefox / Firefox Nightly naar https://www.funda.nl en zoek een huis met 360 graden foto’s, klik hierna op ‘enter VR mode’

De foto’s kunt u nu zien via uw Oculus Rift. U bent klaar om de virtuele bezichtiging te starten.

Voor gebruik met Google Chromium:

1. Download Chromium WebVR via https://webvr.info/get-chrome/

2. Zoek op uw computer onder downloads het chromium_webvr_v1.1_win.zip file en unzip alle bestanden.

3. Start de Chrome browser door te dubbelklikken op het chrome.exe bestand

4. Vul in de url balk chrome://flags#enable-webvr in en activeer de Enable WebVR vlag

5. Ga vervolgens met Google Chromium naar https://www.funda.nl en zoek een huis met 360 graden foto’s, klik hierna op ‘enter VR mode’

De foto’s kunt u nu zien via uw Oculus Rift. U bent klaar om de virtuele bezichtiging te starten.