Help, mijn woning wordt op funda in de verkeerde buurt getoond, wat nu?

Een buurt die te zien is op funda, is afkomstig vanuit de gemeente via het CBS. De buurtnamen op funda zijn dan ook de officiële gegevens en wijken soms af van hoe een buurt in de volksmond bekend staat.

CBSinuwBuurt.nl
Als de naam van een buurt volgens jou niet juist is dan kunnen wij dit voor je bij de genoemde instanties controleren. Je kunt dit ook zelf. De buurtindeling is op te zoeken bij het CBS via deze link.

Zelf controleren:

• ga naar CBSinuwBuurt.nl

• typ in de zoekbox het gewenste adres. De website zal suggesties geven.

• klik de gewenste suggestie aan.

• na een enter of aanklikken van het vergrootglas zal de kaart inzoomen.

• klik op het rode bolletje die in het kader* ligt waar jouw woning binnenvalt

• bovenaan de tabel staat de buurtnaam voor de locatie

* Dit kader betreft de buurt grens. Deze grens kan straten doorkruizen waardoor bijvoorbeeld de even woningen wel, maar de oneven niet in een bepaalde buurt liggen.

Verschil tussen funda en CBSinuwBuurt.nl?

Mocht de buurt op funda afwijken van het CBS meld het dan ons op helpdesk@funda.nl.

Mocht de betrokken gemeente een wijziging doorvoeren bij het CBS, dan zal funda deze wijziging overnemen.