Waarom klopt de Google kaart niet bij een advertentie op funda?

Een advertentie op funda bevat helemaal onderaan een kaartfunctie van Google. Graag geven we je meer achtergrond over de correctheid en actualiteit van de informatie.


Klopt de kaartpositie niet?
Het kan weleens voorkomen dat de kaartlocatie niet klopt voor een bestaand adres, waarschijnlijk zit er dan een fout in de koppeling tussen onze advertentiedata en de Google kaart. Stuur ons dan een mail naar helpdesk@funda.nl of meld dit via meld een fout.  We kunnen de kaartpositie handmatig aanpassen naar de officiële situatie zoals deze in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (van het Kadaster) bekend is.

Voor een advertentie zonder bestaand adres (bijvoorbeeld bij bouwgrond/nieuwbouw) kan de makelaar de locatie aanpassen.


Actualiteit satellietbeelden
We adviseren de satellietbeelden als indicatief te beschouwen. De feitelijke situatie kan inmiddels veranderd zijn. Google heeft voor Google Maps satellietbeelden onder licentie in gebruik bij leveranciers van satellietfoto’s. Google maakt deze beelden dus zelf niet. Ook al staat er onderaan de foto “Google Imagery ©2019”, de satellietfoto kan dan nog steeds genomen zijn in bijvoorbeeld 2013.

Als je op zoek bent naar de exacte datum waarop een foto is genomen adviseren wij gebruik te maken van Google Earth Pro. Op deze pagina kan je dit programma downloaden.

Naast de vermelding van de datum van foto, zijn op Google Earth soms ook meer actuele foto’s te vinden. Tevens biedt Google Earth Pro mogelijkheden om eerder genomen satellietbeelden te bekijken.


Beschikbaarheid Google Streetview
Je zal advertenties op funda tegenkomen waar Google Streetview niet beschikbaar is. Google heeft dan de betreffende locatie nog niet gefotografeerd. Dit zijn de Google auto's met een camera op het dak die je soms ziet rijden. Hierin is funda dus afhankelijk van Google. Hopelijk fotografeert Google spoedig wel deze locatie zodat je deze ook op funda kan opvragen!

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 3

Bekijk alle artikelen