Een advertentie op funda bevat helemaal onderaan een Google kaart. Hieronder lees je meer over de correctheid en actualiteit van de informatie.
Klopt de kaartpositie niet?
Het kan weleens voorkomen dat de locatie op de kaart niet klopt voor een bestaand adres. Waarschijnlijk komt dat door een foute koppeling tussen onze advertentiedata en Google. Stuur ons dan een mail of meld dit via meld een fout. We kunnen de positie op de kaart handmatig aanpassen naar de officiële situatie zoals deze in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (van het Kadaster) bekend is.
Voor een advertentie zonder bestaand adres (bijvoorbeeld bij bouwgrond/nieuwbouw) kan de makelaar de locatie aanpassen.
Actualiteit satellietbeelden
De satellietbeelden zijn indicatief, temeer de actuele situatie inmiddels anders kan zijn. Google heeft satellietbeelden onder licentie in gebruik bij externe leveranciers. Google maakt deze beelden dus zelf niet. Ook al staat er onderaan de foto ‘Google Imagery © 2022’ dan nog kan de satellietfoto genomen zijn in bijvoorbeeld 2013.
Als je op zoek bent naar de exacte datum waarop een foto is genomen adviseren wij gebruik te maken van Google Earth Pro. Op deze pagina kun je dit programma downloaden.
Ook zijn op Google Earth soms actuelere foto’s te vinden. Daarnaast biedt Google Earth Pro mogelijkheden om eerder genomen satellietbeelden te bekijken.
Beschikbaarheid Google Streetview
Je kunt advertenties op funda tegenkomen waarvoor Google Streetview niet beschikbaar is. Google heeft dan de betreffende locatie nog niet gefotografeerd. Dit zijn de Google-auto's met een camera op het dak die je soms ziet rijden. Hiervoor is funda dus afhankelijk van Google. Hopelijk fotografeert Google spoedig wel deze locatie zodat je deze ook op funda kunt zien!