Hoe registreert funda de statistieken van een woning?

Verschillende servers van funda registreren voor je het bezoek op de site. De statistieken kennen twee variaties: 'Gevonden' en 'Bekeken'. Gevonden is het aantal keren dat je woning naar voren is gekomen in een resultatenlijst van een zoekopdracht. Het aantal keer bekeken registreert hoe vaak de detailpagina van de woning ook echt is bekeken. Alleen het bezoeken van de detailpagina wordt geteld. Dus het rondklikken op foto's video's en dergelijke tellen niet mee. Ip-adressen van fundamedewerkers worden hieruit gefilterd.

Je kunt de statistieken van de woning volgen zowel via een notificatie e-mail. De frequentie van deze e-mail bepaal je zelf via je funda-account. Je ontvangt dan, op jouw e-mailadres een e-mail van funda met hierin de aantallen van de afgelopen periode. Zie afbeelding 1.

 

Afbeelding 1. 

 

Je kunt ook de statistieken bekijken via je funda-account. Hier kun je ook de statistieken inzien vanaf de eerste dag van aanmelding. 

Je vindt de statistieken terug onder 'mijn huis'. Kies voor het tabblad 'bezoekstatistieken' om naar de grafiek en tabel te gaan. Je vindt links onderin de tabel de link naar het volledige bestand met statistieken van je woning. 

Zie afbeelding 2

Eenmaal per nacht communiceren de servers met elkaar om bezoeken te ontdubbelen en de statistieken van de dag ervoor definitief te maken. Hierdoor kunnen er kleine verschillen zitten in het bezoek wanneer je overdag vaker de statistieken raadpleegt.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk