Hoe stel ik de virtuele tour in voor de makelaar?

In het overzicht scherm ziet u miniaturen van uw geuploade foto’s. De foto’s verschijnen in volgorde van uploaden. U kunt dit eenvoudig wijzigen. U vindt een button hiertoe in uw scherm.

Kies nu een passende titel voor al uw 360° foto’s, dit vergemakkelijkt het instellen van de tour.

De volledige tour instellen:

1.    Klik op de foto voor een vergroting. Het bewerkingsprogramma wordt nu geopend. Het kan, wanneer u de foto zojuist heeft toegevoegd enige verwerkingstijd nodig hebben om een hoge resolutie foto te kunnen tonen. Het beeld kan er dan vertekend uitzien. Dit zal zich vanzelf oplossen wanneer de foto is bijgewerkt door de server.

2.    Rechts boven ziet u vier iconen, de uitleg van de iconen is terug te vinden via het icoon ‘?’.

3.    Begin met het instellen van de kijkrichting. De kijkrichting geeft het begin beeld van de tour weer.
1. Klik op Icoon Kijkrichting
2. Draai de ‘camera’ naar de gewenste richting waar u de tour wilt laten beginnen. Door op ‘ok’ te klikken slaat u deze kijkrichting op.

4.    U kunt nu hotspots instellen. Met het plaatsen van een hotspot zorgt u ervoor dat er een link gemaakt wordt tussen de getoonde foto en een foto naar keuze. Op deze manier creëert u de virtuele tour.
1. Klik op Icoon Hotspot
2. Beweeg uw cursor naar de gewenste plek. Klik op deze plek om de hotspot te plaatsen.
3. Kies nu de bestemming van de hotspot: U ziet alle foto‟s onder elkaar. Kies de foto van de ruimte die u wilt verbinden. U geeft hiermee aan dat de bezoeker via dit punt een andere ruimte kan binnen gaan.
4. U heeft nu een hotspot geplaatst. Nu kunt u via de blauwe link ‘hotspot volgen’ direct naar de volgende ruimte. Let op! Zorg ervoor dat de tour sluitend is. Dat wil zeggen dat wanneer u een hotspot plaatst van de woonkamer naar de keuken, deze ook van de keuken naar de woonkamer geplaatst moet worden.

5.    Als laatste kunt u infospots plaatsen.  Een infospot biedt u de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen over bijvoorbeeld een bepaalde oven of vloer. Infospots stelt u op dezelfde manier in als hotspots.
1. Klik op Icoon Infospot
2. Beweeg uw cursor naar de gewenste plek. Klik op deze plek om een infospot te plaatsen.
3. U kunt nu de titel instellen, bijvoorbeeld: ‘nieuwe vloer’. In het scherm eronder kunt u meer informatie kwijt, of een detail foto toevoegen.
4. U heeft nu een infospot geplaatst. U kunt dit op alle gewenste plekken doen.