Statistieken van een woning na live gang redesign koop en huur.

Op 23 november zal funda de nieuwe website gefaseerd live zetten. Dit brengt een verandering met zich mee ten aanzien van het meten van de statistieken.

Alle objectgegevens staan vanaf nu op één pagina in plaats van op meerdere tabbladen, waardoor het aantal keren 'bekeken' zal dalen. De situatie van de oude statistieken was dat het cijfer 'bekeken' het aantal pageviews weergaf van de objectdetailpagina. Elke keer wanneer een bezoeker van tabblad wisselde, werd dit geregistreerd als een nieuwe pageview, dus als één keer bekeken. Zie figuur 1. 

Figuur 1. 

Op de nieuwe website bestaan geen tabbladen meer. Alle informatie is op één pagina beschikbaar, waardoor er op mobiele apparaten eenvoudiger kan worden gescrolled door alle gegevens. Hierdoor kunnen zoekers meer informatie sneller en makkelijker tot zich nemen.

Houd rekening met een daling van 40-50% in het aantal keren 'bekeken'. Deze daling zal over een periode van enkele weken zichtbaar worden, omdat funda het verkeer naar de nieuwe website gedurende 2 weken zal opvoeren en niet in één dag de nieuwe website voor iedereen zichtbaar zal zijn.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk