Hoe kan ik een open huis vermelding instellen, bewerken of verwijderen op funda?

Met de optie ‘Open Huis’ kunt u eenvoudig op funda.nl een open huis aankondigen. In dit artikel leest u de meest gestelde vragen over het instellen, bewerken en verwijderen van een open huis vermelding op funda. U kunt alleen een Open Huis instellen wanneer u voor het object een basisplaatsing heeft afgenomen.

Snel naar:
Waar zie ik op funda een Open Huis vermelding?
Hoe stel ik een Open Huis in?
Kan ik twee verschillende open huizen dagen instellen voor hetzelfde object?
Hoe zie ik dat een Open Huis onderdeel maakt van een serie?
Kan ik wijzigingen aanbrengen in een serie Open Huizen?
Hoe verwijder ik een Open Huis?
Kan ik alle Open Huizen op een bepaalde datum in één keer bewerken of verwijderen?
Waar vind ik de Open Huis vermelding in de fundadesk?
Ik heb een Open Huis verwijderd. Kan ik dit nog ongedaan maken?
Ik heb een Open Huis ingesteld maar ik zie dit niet terug. Wat moet ik doen?
Kan ik later nog terug zien dat er op een bepaalde datum een Open Huis is geweest?

Waar zie ik op funda een Open Huis vermelding?
U kunt op funda.nl duidelijk een open huis vermelding zien. Zo ziet u in de resultatenlijst van een zoekopdracht achter het adres het groene label Open Huis staan.

Wanneer u de objectdetailpagina opent ziet u een groene notificatiebalk boven de omschrijvingstekst met de vermelding van de datum en tijd:

Hoe stel ik een Open Huis in?
Dit kan op twee manieren, via de objectpagina gaat dit als volgt:

• ga bovenaan de funda desk naar de optie 'Aanbod' of tik een adres in rechtsboven in de zoekbox

• klik het adres van het betreffende pand aan

• ga op de objectpagina naar beneden tot u aan de rechterkant het grijze blok 'open huis' tegenkomt

• klik op de gele knop 'toevoegen'

• voeg een datum en tijd in of kies voor een vaste dag per week

• klik op de gele knop 'Opslaan

Daarnaast kunt u ook de vermelding instellen via de overzichtspagina van open huizen (aan te raden wanneer u meerdere open huizen wenst in te stellen):

• ga bovenaan de funda desk naar de optie 'aanbod'

• selecteer de suboptie 'Open Dag'

• klik op '+ Aankondiging toevoeging'

• voeg een datum en tijd in of kies voor een vaste dag per week

• kies het soort aanbod waar u een Open Huis voor wenst in te stellen. Deze optie staat standaard op koop, uiteraard kunt u ook een ander soort aanbod selecteren

• type in de zoekbalk de eerste letters in van de straatnaam.

• kies het gewenste object

• om een volgend object toe te voegen typt u wederom de letters in en selecteert u het object. Wilt u ook een ander soort object toevoegen? Zorg dan dat u de optie 'Soort aanbod' aanpast

• zijn alle woningen met een open huis nu zichtbaar? Kies dan voor de gele knop 'Opslaan'

U komt na het instellen terug in het begin scherm. Hier ziet u een overzicht van alle ingestelde Open Huizen.

Kan ik twee verschillende open huizen dagen instellen voor hetzelfde object?
Niet direct via de fundadesk maar er is gelukkig wel een alternatief: als u een open huis invoert via uw invoerpartner en een open huis via de fundadesk, dan verschijnen twee open huis vermeldingen op funda

Hoe zie ik dat een Open Huis onderdeel maakt van een serie?
Wanneer u een serie Open Huizen heeft ingesteld ziet u bij de open huis vermelding op de objectpagina of in de overzichtpagina, een klok staan

Kan ik wijzigingen aanbrengen in een serie Open Huizen?
Ja. U kunt wijzigingen aanbrengen in een serie Open Huizen. Ga hiervoor naar de overzichtspagina van open huizen:

• selecteer het vinkje voor de datum, u ziet nu twee iconen verschijnen

wijzigen

wijzigen

• selecteer het wijzigen icoon (verwijderen), er verschijnt een pop-up waar u de wijzigingen aanbrengt

• klik op ‘Ja verwijder’ om te bevestigen of klik op ‘ x’ in de rechter bovenhoek om te annuleren.

Let wel goed op: Wanneer u de datum of tijd aanpast, wijzigt dit niet éénmalig, maar wijzigt de gehele ingestelde serie.  U kunt wanneer een serie Open Huizen is opgeslagen geen extra adressen toevoegen of verwijderen. Wanneer u een Open Huis verwijdert dat onderdeel uitmaakt van een serie Open Huizen verwijdert u de hele serie.

Hoe verwijder ik een Open Huis?

U kunt vanuit de overizchtspagina een Open Huis verwijderen. Volg daarna de volgende stappen:

• beweeg uw muis over een ingesteld adres, er verschijnen nu twee icoontjes

wijzigen

wijzigen

• selecteer het prullenbakje (verwijderen), er verschijnt een pop-up ‘Open Huis Verwijderen?

• klik op ‘Ja verwijder’ om te bevestigen of klik op ‘ x’ in de rechter bovenhoek om te annuleren.

Kan ik alle Open Huizen op een bepaalde datum in één keer bewerken of verwijderen?
Ja. U kunt vanuit de overizchtspagina ook open huizen op een bepaalde datum verwijderen. Volg daarna de volgende stappen:

• selecteer het vinkje voor de datum, u ziet nu twee iconen verschijnen

wijzigen

wijzigen

• selecteer het prullenbakje (verwijderen), er verschijnt een pop-up ‘Open Huis Verwijderen?’

• klik op ‘Ja verwijder’ om te bevestigen of klik op ‘ x’ in de rechter bovenhoek om te annuleren.

Waar vind ik de Open Huis vermelding in de fundadesk?
Wanneer een Open Huis is ingesteld kunt u dit op twee manieren terug zien in de funda desk:

Ik heb een Open Huis verwijderd. Kan ik dit nog ongedaan maken?
Nee, wanneer u een Open Huis heeft verwijderd is deze actie definitief. U moet dan weer een nieuw Open Huis instellen.

Ik heb een Open Huis ingesteld maar ik zie dit niet terug. Wat moet ik doen?
De verwerking van een Open Huis vermelding kan even duren. Het Open Huis zal allereerst op objectdetail pagina verschijnen. Het label in de resultatenlijst heeft een langere verwerkingstijd nodig. Ga naar de overzichtspagina. Controleer of de woning hier tussen staat en eventueel of het juiste object geselecteerd is.

Is het Open Huis na twee uur verwerkingstijd nog niet zichtbaar op funda? Neem dan contact op via telefoonnummer (020)-561 82 29 (werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00) of via email: customerservice@funda.nl

Voor VBO, VastgoedPRO leden en ongebonden makelaars geldt het volgende: Alleen wanneer er een basisplaasting is ingesteld voor het object kunt u van deze module gebruik maken.

Kan ik later nog terug zien dat er op een bepaalde datum een Open Huis is geweest?
Op dit moment is het niet mogelijk om in de lijst terug te zien dat er voor een bepaald object een Open Huis is ingesteld geweest, wanneer het Open Huis al voorbij is.