Hoe stel ik een Makelaar in de Buurt Advertentie of Resultatenlijst Advertentie in?

Hoe stel ik een Makelaar in de Buurt Advertentie of een Resultatenlijst Advertentie in?

Als NVM-makelaar kunt u voor het bestellen van kantoorpromotie op de fundadesk terecht. Het instellen van een advertentie is eenvoudig, binnen enkele stappen staat uw advertentie live.

Screen_Shot_2017-05-02_at_13.47.58.png

Figuur 1.

Het aanmaken van een Makelaar in de Buurt Advertentie bestaat uit 5 eenvoudige stappen op de funda desk:

 • U gaat binnen de funda desk naar de tab kantoor. Aan de rechterkant ziet u “Promoot uw kantoor” staan, kies hier voor “Maak een advertentie”
 • Kies bij “Makelaar in de buurt advertentie” voor de gele knop “Advertentie maken” zie Figuur 1.
 • Vervolgens kan u kiezen voor logo of pasfoto en uw advertentietekst en eigen website opgeven. Als u hiermee klaar bent kiest u voor “Opslaan en ga verder” Figuur 2.
 • Op het volgende scherm staat reeds een plaats geselecteerd, is dit de gewenste plaats dan vinkt u deze aan. Via de zoekbox kunt u een andere plaats kiezen of een andere plaats toevoegen aan de reeds geselecteerde plaats. Via de gele knop “Ga naar bestellen” kunt u de bestelling afronden
 • Kies vervolgens voor “bestelling bevestigen” om de advertentie te plaatsen


  2017-05-02_14-11-56.jpg
  Figuur 2.

Het aanmaken van een Resultatenlijst Advertentie bestaat uit 5 eenvoudige stappen op de funda desk:

 • U gaat binnen de funda desk naar de tab kantoor. Aan de rechterkant ziet u “Promoot uw kantoor” staan, kies hier voor “Maak een advertentie”
 • Kies bij “Resultatenlijst Advertentie” voor de gele knop “Advertentie maken” Zie figuur 1.
 • Op het volgende scherm staat reeds een plaats geselecteerd, is dit de gewenste plaats dan vinkt u deze aan. Via de zoekbox kunt u een andere plaats kiezen of een andere plaats toevoegen aan de reeds geselecteerde plaats. Klik op de knop “Volgende stap” Zie figuur 3.
 • Vervolgens keer kan u het “aantal vertoningen” instellen (het aantal keer per maand dat de banner aan een bezoeker die in de door u gekozen plaatsen zoekt wordt getoond), in de volgende stap geeft u uw advertentietekst en website op. Als u hiermee klaar bent kiest u wederom voor “Volgende stap”, wilt u de advertentie gaan bestellen dan kiest u nogmaals voor “Volgende stap”
 • Kies vervolgens voor “bestelling bevestigen” om de advertentie te plaatsen


   Screen_Shot_2017-05-02_at_13.56.20.png

 Figuur 3

Wat zijn de richtlijnen bij het plaatsen van tekst en het webadres voor een advertentie?

Bij een Makelaar in de Buurt Advertentie voert u drie regels tekst in (maximaal 25 karakters per regel) en kiest u uit een pasfoto of logo. De pasfoto / logo en overige informatie worden opgehaald vanuit de kantoorpagina op de fundadesk.

Bij een Resultatenlijst Advertentie voert u bij de promotietekst maximaal 50 karakters in. De overige informatie en het logo worden automatisch geladen via uw kantoorpagina op de fundadesk. Mocht u een specifieke pagina wensen op te geven dan kan u de standaardlink van uw webpagina aanvullen zodat bezoekers op een specifieke pagina terechtkomen.

Kan ik meerdere advertenties inkopen?

Bij Makelaar in de Buurt Advertenties kan u meerdere advertenties inkopen. Elke advertentie wordt in één of meerdere plaatsen getoond. U kunt ook meerdere advertenties inkopen voor dezelfde plaats.

Bij Resultatenlijst advertenties kunt u tevens meerdere advertenties inkopen, echter één per plaats.

Hoe vaak kom ik in beeld bij een Makelaar in de Buurt advertentie?

Bij een Makelaar in de Buurt advertentie toont funda maximaal drie NVM-makelaars per opgevraagde pagina. Zijn er meerdere makelaars die adverteren in de betreffende plaats dan rouleren de advertenties, zodat iedere advertentie evenveel keer getoond wordt. Stel dat binnen een specifieke plaats zes advertenties zijn aangevraagd, dan bent u dus in 50% (drie/zes) van de gevallen zichtbaar. Met bijvoorbeeld 150.000 opgevraagde zoekresultatenpagina’s bent u dan 75.000 keer zichtbaar.

Bij een Resultatenlijst Advertentie selecteert u bij het inboeken het gewenste bereik (aantal keer dat een banner wordt getoond). U kunt tot maximaal 50% van de beschikbare voorraad inkopen. Als u meerdere plaatsen heeft ingekocht wordt het ingekochte bereik over meerdere plaatsen verdeeld.

Heb ik invloed op de positie van mijn advertentie?

De positie van de Makelaar in de Buurt Advertentie valt niet te kiezen. Funda toont altijd maximaal drie advertenties naast elkaar. De positie van de advertentie wordt continu gerouleerd. De Resultatenlijst Advertentie is zichtbaar op de vierde positie van de resultatenlijst.

Mag ik ook adverteren (plaatsen selecteren) buiten mijn werkgebied?

 U bent vrij om plaatsen te selecteren waar u denkt dat u klanten kunt werven. Wij adviseren wel om alleen plaatsen te kiezen waar u ook daadwerkelijk kennis heeft van de markt.

Hoe lang kan ik advertenties inzetten?

Voor beide advertenties geldt dat u deze zo lang kunt inzetten als u wilt. U hoeft daar niets voor te doen. Iedere maand wordt het contract automatisch verlengd. 10 dagen voor het aflopen van uw contract ontvangt u een herinnering.

Hoe kan ik stoppen met adverteren?

Voor beide advertenties kan dat op ieder moment via de funda desk. U betaalt dan enkel nog de kosten van de lopende maand (indien niet reeds in rekening gebracht). Om een contract te stoppen gaat u naar de kantoorpagina binnen de fundadesk, klikt u op de link “Advertentieinstellingen en statistieken” en klikt u vervolgens het contractnummer aan (onder het voorbeeld van de advertentie). Vervolgens ziet u aan de rechterkant een optie om het contract stop te zetten of niet te verlengen.

Welke informatie gebruikt funda en hoe kan ik de inhoud van mijn advertentie wijzigen?

Bij het aanmaken van de advertentie gebruikt funda, naast de vrij in te geven tekst, de informatie die vermeld staat op de kantoorpagina.

Voor een Makelaar in de Buurt Advertentie kunt u zelf tekstwijzigingen en/of een andere afbeelding doorvoeren in uw advertentie. Om standaardinformatie te wijzigen gaat u naar de kantoorpagina binnen de fundadesk. Bovenaan ziet u een knop “wijzigen”, die klikt u aan. In het volgende scherm kan u vervolgens de informatie wijzigen, standaard nemen we de informatie over vanuit de NVM. Via het blauwe vinkje kan u de aangeleverde informatie vanuit de NVM negeren en deze vervolgens overschrijven. Aan de rechterkant kan u uw kantoorlogo aanpassen. Wilt u een pasfoto wijzigen dan kan dit via het overzicht van medewerkers op de kantoorpagina van de fundadesk.

Voor het wijzigen van een Resultatenlijst Advertentie neemt u contact op met funda via 020-561 82 91.

Kan ik plaatsen wijzigen van een advertentie met een lopend contract?

Het is niet mogelijk om plaatsen te verwijderen in een reeds geplaatste advertentie. Het beste is dan om de huidige advertentie stop te zetten en een nieuwe advertentie te bestellen voor de andere plaats.

Is er een maximaal aantal advertenties per plaats voor de Makelaar in de Buurt advertentie?

Er is geen maximumaantal advertenties per plaats. Funda wenst de advertentiemogelijkheid toegankelijk te houden voor makelaars, zodat u te allen tijde gebruik kan maken van deze mogelijkheid.

Waar vind ik het reglement voor adverteren op funda?

De voorwaarden vindt u bij het aanmaken bij een advertentie bovenaan (onder “Lees eerst de advertentie richtlijnen”) of via de homepage van de fundadesk, onderaan bij “reglementen en procedures”

Wanneer wordt mijn nieuwe/gewijzigde advertentie gepubliceerd?

Bij Makelaar in de Buurt Advertenties worden alle nieuwe en/of gewijzigde advertenties direct doorgevoerd op funda.nl

Een nieuwe Resultatenlijst Advertentie wordt binnen één werkdag geplaatst op funda.

Hoe kan ik de statistieken zien van mijn advertentie?

Per advertentie wordt apart bijgehouden hoe vaak deze is weergegeven en hoe vaak op de advertentie is geklikt. Deze statistieken kan u via de fundadesk opvragen, hiervoor gaat u naar de tab kantoorpagina en de optie “Advertentieinstellingen en statistieken”. Op de volgende pagina ziet u dan uw statistieken staan.

Mocht u graag willen inzien hoe vaak de banner is weergegeven en aangeklikt per plaats, dan adviseren wij u per plaats een advertentie aan te maken. De statistieken worden per aangemaakte advertentie getoond, niet per aangevraagde plaats.

Hoe snel ben ik door mijn bereik heen bij een Resultatenlijst advertentie?

Uw bereik verdeelt funda gelijkmatig over de afgenomen periode. De ingekochte advertentievertoningen worden dus zo gelijkmatig mogelijk verdeeld zodat u op de laatste dag van de afgenomen periode nog steeds zichtbaar bent.

Ik zie mijn Resultatenlijst Advertentie niet, wat nu?

De kans dat u uw advertentie direct ziet is afhankelijk van het afgenomen aantal vertoningen en de drukte op funda. Stel dat u de helft van de beschikbare vertoningen afkoopt komt uw advertentie dus gemiddeld de helft van de dagelijkse vertoningen naar voren.

Omdat het bezoek op funda fluctueert, zal u op de ene dag sneller uw advertentie tegenkomen dan op een andere dag. Als er op een bepaald moment meer bezoekers in uw gekozen plaats kijken (bij meer woningen, regenachtige dagen, vakantie, NVM Open Huizen Dag) is de kans kleiner dat u uw advertentie ziet. U blijft immers hetzelfde aantal vertoningen aanhouden zoals u die heeft ingekocht, het totale bezoek is alleen op dat moment gewoon wat groter.

Wanneer u uw advertentie niet ziet hoeft dat dus niet te betekenen dat andere bezoekers deze ook niet zien. Wanneer u opnieuw de resultatenlijst bezoekt bestaat er weer een nieuwe kans dat u uw eigen advertentie ziet. In de fundadesk kunt u inzien aan hoeveel bezoekers de advertentie uiteindelijk getoond is.

Heeft u andere vragen voor funda over kantoorpromotie?

Neem dan contact met ons op via 020 – 561 82 00.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk