Hoe stel ik een Makelaar in de Buurt Advertentie of Resultatenlijst Advertentie in?

Als NVM-makelaar kunt u voor het bestellen van kantoorpromotie op de fundadesk terecht. Het instellen van een advertentie is eenvoudig, binnen enkele stappen staat uw advertentie live:

Instellen van Makelaar in de Buurt advertentie
Het aanmaken van een Makelaar in de Buurt Advertentie doet u als volgt:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden).

• kies voor de gele knop 'Maak een advertentie'. Deze staat aan de rechterkant bij de optie 'Promoot uw kantoor'

Als u reeds een advertentie actief heeft op funda dan kiest u voor de link 'Advertentieinstellingen en statistieken' en vervolgens op de gele knop 'Advertentie aanmaken'

• kies bij “Makelaar in de buurt advertentie” voor de gele knop “Advertentie maken”:

• maak een keuze voor uw logo of pasfoto als afbeelding.  Geef tevens een advertentietekst en uw website op. Als u hiermee klaar bent kiest u voor de gele knop “Opslaan en ga verder”:

• selecteer de aangegeven plaats, of typ in de zoekbox een andere plaats

• klik op de gele knop 'Ga naar bestellen' om de bestelling af te ronden

• kies vervolgens voor 'bestelling bevestigen' om de advertentie te plaatsen

Instellen van Resultatenlijst advertentie
Een Resultatenlijst Advertentie instellen doet u als volgt:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden).

• kies voor de gele knop 'Maak een advertentie'. Deze staat aan de rechterkant bij de optie 'Promoot uw kantoor'

Als u reeds een advertentie actief heeft op funda dan kiest u voor de link 'Advertentieinstellingen en statistieken' en vervolgens op de gele knop 'Advertentie aanmaken'

• Kies bij 'Resultatenlijst Advertentie' voor de gele knop 'Advertentie maken':

• selecteer de aangegeven plaats, of typ in de zoekbox een andere plaats om deze te vervangen of toe te voegen. Vink de gewenste plaatsen in ieder geval. Klik op de knop “Volgende stap”:

Screen_Shot_2017-05-02_at_13.56.20.png|

• stel het 'aantal vertoningen' in (het aantal keren per maand dat de banner bij bezoekers zichtbaar is), in de volgende stap geeft u de advertentietekst en uw website op.

Als u hiermee klaar bent kiest u wederom voor 'Volgende stap', funda toont u nu een besteloverzicht. Wilt u de advertentie gaan bestellen dan kiest u nogmaals voor 'Volgende stap'

• kies vervolgens voor “bestelling bevestigen” om de advertentie te plaatsen

Wat zijn de richtlijnen bij het plaatsen van tekst en het webadres voor een advertentie?
Bij een Makelaar in de Buurt Advertentie voert u drie regels tekst in (maximaal 25 karakters per regel) en kiest u voor een pasfoto of uw logo. De pasfoto / logo en overige informatie haalt funda automatisch vanaf de kantoorpagina op de fundadesk.

Bij een Resultatenlijst Advertentie voert u bij de promotietekst maximaal 50 karakters in. De overige informatie en het logo haalt funda op via uw kantoorpagina op de fundadesk. Mocht u een specifieke pagina wensen op te geven dan kunt u de standaardlink van uw webpagina aanvullen zodat bezoekers op een specifieke pagina op uw website terechtkomen.

Kan ik meerdere advertenties inkopen?
Bij Makelaar in de Buurt Advertenties kunt u meerdere advertenties inkopen. Elke advertentie toont funda in één of meerdere plaatsen. U kunt ook meerdere advertenties inkopen voor dezelfde plaats.

Bij Resultatenlijst advertenties kunt u tevens meerdere advertenties inkopen, echter één per plaats.

Hoe vaak kom ik in beeld bij een Makelaar in de Buurt advertentie?
Bij een Makelaar in de Buurt advertentie toont funda op een laptop maximaal drie advertenties per opgevraagde pagina en op mobiel één advertentie. Wanneer meer advertenties actief zijn dan rouleren de advertenties. Iedere advertentie krijgt zo evenveel vertoningen.

Stel dat binnen een specifieke plaats dus zes advertenties zijn aangevraagd, dan bent u op een laptop dus in 50% (drie/zes) van de gevallen zichtbaar. Bij een Resultatenlijst Advertentie selecteert u bij het aanmaken van de advertentie het gewenste bereik (aantal keer dat een banner zichtbaar is). U kunt tot maximaal 50% van de beschikbare voorraad inkopen. Als u meerdere plaatsen heeft ingekocht verdeelt funda het ingekochte bereik over meerdere plaatsen.

Heb ik invloed op de positie van mijn advertentie?
De positie van de Makelaar in de Buurt Advertentie valt niet te kiezen. Funda toont altijd maximaal drie advertenties naast elkaar of op mobiel een advertentie. De positie van de advertentie rouleert.
De Resultatenlijst Advertentie is zichtbaar op standaard de vierde positie van de resultatenlijst en rouleert ook.

Mag ik ook adverteren (plaatsen selecteren) buiten mijn werkgebied?
U bent vrij om plaatsen te selecteren waar u denkt dat u klanten kunt werven. Wij adviseren wel om alleen plaatsen te kiezen waar u ook daadwerkelijk kennis heeft van de markt.

Hoe lang kan ik advertenties inzetten?

Voor beide advertenties geldt dat u deze zo lang kunt inzetten als u wilt. U hoeft daar niets voor te doen. Iedere maand verlengt funda het contract automatisch. 10 dagen voor het aflopen van uw contract ontvangt u een herinnering.

Hoe kan ik stoppen met adverteren?
Voor beide advertenties kan dat op ieder moment via de funda desk. U betaalt dan enkel nog de kosten van de lopende maand (indien niet reeds in rekening gebracht).

Een contract stoppen doet u als volgt:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden).

• kies voor de link 'Advertentieinstellingen en statistieken'. Deze staat aan de rechterkant bij de optie 'Promoot uw kantoor'

• klik daarna het contractnummer aan (onder het voorbeeld van de advertentie)

• klik op 'contract stopzetten of niet verlengen'

• u krijgt nu een keuze of u het contract wenst stop te zetten of niet meer wil verlengen. Kies een van de opties. Met niet verlengen blijft de campagne lopen tot einde van de contractperiode

• klik op de gele knop 'opslaan'

• bevestig de keuze dat u het contract niet meer wenst te verlengen of stopgezet wil zien

Welke informatie gebruikt funda en hoe kan ik de inhoud van mijn advertentie wijzigen?
Bij het aanmaken van de advertentie gebruikt funda, naast de vrij in te geven tekst, de informatie die vermeld staat op de kantoorpagina.

Voor een Makelaar in de Buurt Advertentie kunt u zelf tekstwijzigingen en/of een andere afbeelding doorvoeren in uw advertentie.

Om standaardinformatie te wijzigen gaat u naar de kantoorpagina binnen de fundadesk:

Om een verkorte kantoornaam of contactgegevens (zoals website) te wijzigen:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden).

• klik op de knop 'wijzigen', deze knop staat rechts van uw kantoornaam

• vink het blauwe vinkje uit om de gegevens vanuit de NVM te overschrijven

• pas de gewenste gegevens aan en kies onderaan de pagina voor de gele knop 'opslaan'

Om uw logo te wijzigen:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden).

• klik op de knop 'wijzigen', deze knop staat rechts van uw kantoornaam
  • klik aan de rechterkant van het formulier voor de gele knop  'kantoor logo wijzigen'

• klik op de link 'Afbeelding wijzigen'

• klik op de gele knop 'Selecteer een bestand' en kies een bestand op uw computer

• klik daarna op de gele knop 'upload'

• links in het scherm kunt u bij bron het zichtbare gedeelte van het logo selecteren. Gebruik de hoekjes van de stippellijn om het zichtbare gedeelte te vergroten of klik middenin het zichtbare gedeelte om het zichtbare gedeelte te verplaatsen

• klik op 'opslaan'

Om een pasfoto te wijzigen:

• ga binnen de funda desk naar de optie kantoor (bovenaan de funda desk, in het midden)

• ga op deze pagina iets naar beneden en kies voor de knop 'wijzigen', rechtsboven bij de medewerkers

• kies naast de medewerker waarvan u de pasfoto wil wijzigen voor het icoon met het potloodje:

• klik op 'Pasfoto wijzigen'
  • klik op de gele knop 'Selecteer een bestand' en kies een bestand op uw computer

• klik daarna op de gele knop 'upload'

• links in het scherm kunt u bij bron het zichtbare gedeelte van het logo selecteren. Gebruik de hoekjes van de stippellijn om het zichtbare gedeelte te vergroten of klik middenin het zichtbare gedeelte om het zichtbare gedeelte te verplaatsen

• klik op 'opslaan'

Resultatenlijst advertentie wijzigen

Voor het wijzigen van een Resultatenlijst Advertentie neemt u contact op met funda via 020-561 82 91.

Kan ik plaatsen wijzigen van een advertentie met een lopend contract?
Het is niet mogelijk om plaatsen te verwijderen in een reeds geplaatste advertentie. Het beste is dan om de huidige advertentie stop te zetten en een nieuwe advertentie te bestellen voor de andere plaats.

Is er een maximaal aantal advertenties per plaats voor de Makelaar in de Buurt advertentie?
Er is geen maximumaantal advertenties per plaats. Funda wenst de advertentiemogelijkheid toegankelijk te houden voor makelaars, zodat u te allen tijde gebruik kan maken van deze mogelijkheid.

Waar vind ik het reglement voor adverteren op funda?
Alle makelaarsvoorwaarden vindt u op deze pagina terug. Bij de 'Overige reglementen en richtlijnen' ziet u het 'Reglement Makelaarsadvertentie'. Klik op de link 'Lees het reglement voor Makelaarsadvertenties' om het reglement te openen.

Wanneer is mijn nieuwe/gewijzigde advertentie gepubliceerd?
Een nieuwe of gewijzigde Makelaar in de Buurt Advertentie is direct geplaatst of aangepast op funda.nl. (met hooguit enige verwerkingstijd)

Een nieuwe Resultatenlijst Advertentie is binnen één werkdag geplaatst op funda.

Hoe kan ik de statistieken zien van mijn advertentie?
Per advertentie houdt funda apart bij hoe vaak deze is weergegeven en hoe vaak op de advertentie is geklikt. Deze statistieken kunt u via de fundadesk opvragen, hiervoor gaat u naar de optie kantoorpagina en de optie “Advertentieinstellingen en statistieken”. Op de volgende pagina ziet u dan uw statistieken staan.

Mocht u graag willen inzien hoe vaak de banner is weergegeven en aangeklikt per plaats, dan adviseren wij u per plaats een advertentie aan te maken. De statistieken worden per aangemaakte advertentie getoond, niet per aangevraagde plaats.

Hoe snel ben ik door mijn bereik heen bij een Resultatenlijst advertentie?
Uw bereik verdeelt funda gelijkmatig over de afgenomen periode. De ingekochte advertentievertoningen verdeelt funda dus zo gelijkmatig mogelijk zodat u op de laatste dag van de afgenomen periode nog steeds zichtbaar bent.

Ik zie mijn Resultatenlijst Advertentie niet, wat nu?
De kans dat u uw advertentie direct ziet is afhankelijk van het afgenomen aantal vertoningen en de drukte op funda. Stel dat u de helft van de beschikbare vertoningen afkoopt komt uw advertentie dus de helft van de dagelijkse vertoningen naar voren.

Omdat het bezoek op funda fluctueert, zult u op de ene dag sneller uw advertentie tegenkomen dan op een andere dag. Als op een bepaald moment meer bezoekers in uw gekozen plaats kijken (bij meer woningen, regenachtige dagen, vakantie, NVM Open Huizen Dag, etc.) is de kans kleiner dat u uw advertentie direct ziet. U blijft immers hetzelfde aantal vertoningen aanhouden zoals u die heeft ingekocht, het totale bezoek is alleen op dat moment gewoon wat groter wat de kans dat u de banner tegenkomt verkleint.

Wanneer u uw advertentie niet direct ziet betekent dat dus niet dat uw advertentie niet online staat. Wanneer u één of meerdere keren de pagina ververst ziet u wel de advertentie. In de fundadesk staat hoeveel bezoekers de advertentie uiteindelijk hebben gezien.

Heeft u andere vragen voor funda over kantoorpromotie?
Neem dan contact met ons op via 020-561 82 91.