Wat is een Toppositie en hoe kan ik die plaatsen?

Wat is een Toppositie?
Door het grote aanbod op funda genereert een zoekopdracht vaak een lange lijst met objecten. Met Toppositie geeft u extra zichtbaarheid aan individuele objecten. Toppositie licht uw object gedurende een week of maand uit en zet deze prominent boven de zoekresultaten. De Toppositie staat zowel op de (mobiele) website als op de app.

Andere plaats kiezen
U kunt een Toppositie inzetten in de plaats van het object óf in een andere plaats. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als het object in de buurt van een grote stad ligt. U kunt dan de Toppositie in plaatsen in de grote stad, zodat het object ook bij zoekers in die stad in beeld bent. Gedurende de looptijd van het contract kunt u de plaats ook wijzigen.

Hoe Toppositie werkt
Een Toppositie staat boven de zoekresultaten. Funda toont (in verband met de beschikbare ruimte) op een laptop 3 posities, op een tablet 2 posities en op mobiel 1 positie.

Een Toppositie komt naar voren wanneer deze aansluit bij de gekozen plaats en prijs. Zijn er meerdere Topposities geplaatst? Dan rouleren de Topposities. Funda zorgt ervoor dat iedere Toppositie evenveel onder de aandacht komt.

Toppositie boven de resultatenlijst
Een Toppositie is te herkennen aan het blauwe kader. Bovendien staat het object boven de zoekresultaten.

Tip! Zorg voor een optimale presentatie van het object op funda alvorens een Toppositie te bestellen.

Hoe bestel ik een Toppositie?

• ga bovenaan de funda desk naar de optie 'aanbod'

• klik het object aan waarvoor u een Toppositie wenst in te stellen, wanneer u veel objecten in de verkoop hebt kunt u in de zoekbox rechts een adres intikken

• ga op de objectpagina iets naar beneden, aan de rechterkant van de pagina ziet u het promotie blok staan

promotieblokfundadesk

• klik bij 'Toppositie' op de gele knop 'Bestel'

• kies op de volgende pagina de locatie. Bij 'Kies een andere plaats...' kunt u een plaats intikken en deze selecteren

toppositiebestelscherm

• kies de contracttermijn. Voor Toppositie kunt u een week- of maandcontract afsluiten.

• klik op de oranje knop 'Bestellen'

• pas, indien gewenst, in het besteloverzicht nog de opties ingangsdatum en automatische verlenging aan:

Wilt u het contract later laten ingaan, verander dan de ingangsdatum in het bestelscherm, door op het icoon met het potloodje te klikken kunt u de datum aanpassen:

automatischverlengen

Wilt u dat funda het product automatisch verlengt? Klik dan op het vakje voor 'Product automatisch verlengen':

• klik op de knop 'Bestelling bevestigen'.

Resultaten bekijken

U kunt het effect van uw Toppositie volgen via de bezoekstatistieken in de funda desk, dit doet u als volgt:

• ga bovenaan de funda desk naar de optie 'aanbod'

• klik het object aan waarvoor u de statistieken wilt inzien, wanneer u veel objecten in de verkoop hebt kunt u in de zoekbox rechts een adres intikken

• ga op de objectpagina helemaal naar beneden, aan de linkerkant ziet u het statistiekenblok staan:

• klik op 'bekijk alle statistieken'

• in de grafiek kunt u zien hoe het object (donkergroene lijn) verhoudt met de concurrentie (lichtgroen vlak).

Als u met uw muis over een dag heen gaat ziet u welke producten op een bepaalde dag online stonden. Zo kunt een inschatting maken van de effectiviteit van de producten!