Wat is een zoekwidget en hoe stel ik die in?

Via de Zoekwidget kunt u het actuele aanbod van woningen of commercieel onroerend goed op uw eigen website plaatsen. De widget biedt u een gratis en gebruiksvriendelijke manier om aanbod op uw eigen website te tonen. U kunt de zoekwidget zelf aanmaken.

Hoe werkt de zoekwidget?
De zoekwidget is een script om op uw eigen website aanbod te tonen dat voldoet aan een bepaalde zoekopdracht. U bouwt het script en funda laadt automatisch resultaten in op uw website.

In drie stappen uw widget aanmaken
:

Stap 1: maak een zoekopdracht aan
Wenst u een widget aan te maken voor woningen of voor uw commerciele vastgoed?

Voor woningen gaat u naar funda.nl, voor bedrijfsonroerendgoed gaat u naar fundainbusiness.nl. Maak op de site een zoekopdracht aan en ga naar stap 2.

Stap 2: kopieer de URL

Wanneer u tevreden bent over uw ingevoerde zoekopdracht, kopieer dan uit de adresbalk (zie onderstaande afbeeldingen) de volledige URL, dus bijvoorbeeld https://www.funda.nl/koop/amsterdam.

zoekresultaat funda

zoekresultaat funda in business

Stap 3: stel de widget in
Ga naar www.funda.nl/zoekwidget en volg de twee stappen die daar zijn beschreven. Voor uw commerciële vastgoed gaat u naar www.fundainbusiness.nl/zoekwidget.

Kan ik kiezen wat funda (in business) toont?
Als makelaar kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

• Eigen aanbod tonen
    Deze optie toont alleen de objecten die u op funda of funda (in business) heeft staan. Kies dan voor de URL van uw kantoor pagina met het woningaanbod.

• Aanbod in een specifieke gemeente
    Afhankelijk van uw zoekcriteria kunt u het aanbod dat wordt getoond specificeren naar bijvoorbeeld een specifieke gemeente. Kopieer dan de URL van deze gemeente.

Heeft u meerdere kantoornummers?
Dan heeft u onze hulp nodig voor het aanmaken van de widget. Neem in dit geval telefonisch contact op met funda tussen 09.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (020)-561 82 29 of via email: customerservice@funda.nl

Is de widget beschikbaar voor alle apparaten?
De widget is geheel responsive (past zich aan op het apparaat) en is dan ook op alle apparaten (van desktop tot mobiel) uitstekend te bekijken voor een prettige zoekervaring.

Werkt de widget op beveiligde sites (https)?
De widget is standaard gebouwd voor beveiligde sites.

Waar vind ik de Voorwaarden en het reglement?
U vindt hier het reglement voor de funda widget