Wat is een zoekwidget en hoe stel ik die in?

Wat is een Zoekwidget?

Via de Zoekwidget kunt u het actuele aanbod van woningen of commercieel bedrijfsvastgoed op uw eigen website plaatsen. De widget biedt u een gratis en gebruiksvriendelijke manier om aanbod op uw eigen website te tonen. U kunt dit via funda zelf aanmaken.

Hoe werkt de zoekwidget?

De zoekwidget is een script dat er voor zorgt dat het aanbod getoond wordt dat voldoet aan een bepaalde zoekopdracht. U kunt dan ook zelf bepalen of u bijvoorbeeld het aanbod wenst te tonen van uw eigen kantoor, aanbod uit alleen een specifieke gemeente of alleen specifiek aanbod zoals monumentale panden. Er is dus veel mogelijk.

Stap 1: Wenst u een widget aan te maken voor woningen of voor uw commerciele vastgoed?

Voor woningen gaat u naar www.funda.nl en voer hier uw zoekopdracht in. Voor bedrijfsonroerendgoed gaat u naar www.fundainbusiness.nl.

Stap 2: Wanneer u tevreden bent over uw ingevoerde zoekopdracht, kopieer dan de volledige URL, dus bijvoorbeeld https://www.funda.nl/koop/amsterdam. Zie figuur 1 en 2.

Stap 3: Ga naar www.funda.nl/zoekwidget en volg de stappen die daar zijn beschreven.

Voor uw commerciele vastgoed gaat u naar www.fundainbusiness.nl/zoekwidget.

figuur 1.

figuur 2.

Kan ik kiezen wat er getoond wordt?

Als makelaar kunt u bijvoorbeeld kiezen uit;

• Eigen aanbod tonen
    Deze optie toont alleen de objecten die u op funda of funda (in business) heeft staan. Kies dan voor de URL van uw kantoor pagina met het woningaanbod.
  • Aanbod in een specifieke gemeente
    Afhankelijk van uw zoekcriteria kunt u het aanbod dat wordt getoond specificeren naar bijvoorbeeld een specifieke gemeente. Kopieer dan de URL van deze gemeente.
  • Complete aanbod

U kunt er ook voor kiezen al het aanbod dat op funda of funda in business staat te tonen. Kies dan voor deze URL;

https://www.funda.nl/koop/heel-nederland/

https://www.fundainbusiness.nl/alle-bedrijfsaanbod/heel-nederland/

Ik heb al een widget geïnstalleerd op mijn site, blijft deze werken?

Helaas zal deze widget binnenkort komen te vervallen. We hebben deze aangepast, zodat de widget getoond kan worden op elke apparaat (mobiel, tablet en computer) en is deze nieuwe widget geschikt gemaakt voor beveiligde websites. De oude widget is hier niet toe in staat en zal niet meer beschikbaar zijn.

Is de widget beschikbaar voor alle apparaten?
De widget is geheel responsive en zal dan ook op alle apparaten (van desktop tot mobiel) uitstekend te bekijken zijn voor een prettige zoekervaring.

Werkt de widget op beveiligde sites (https)?
De widget wordt standaard gebouwd voor beveiligde sites. De widget werkt dus correct.

Waar vind ik de Voorwaarden en het reglement?

U vindt deze via https://content.funda.nl/media/107225/20170825_reglement-zoekwidget.pdf