De perceeloppervlakte is de oppervlakte van de grond(en) waar de woning op staat, ook wel perceel genoemd. Het Kadaster meet en registreert alle percelen in Nederland. De makelaar neemt vervolgens de gegevens over vanuit het Kadaster en plaatst de info op funda.
In het geval van meerdere percelen telt funda de oppervlaktes op en vermelden we een totale perceeloppervlakte. Indien aanwezig, staat bij de kenmerken onder de ‘Kadastrale gegevens’ een uitsplitsing van de perceeloppervlakte.
Bij appartementen tonen wij geen oppervlakte, omdat je gezamenlijk eigenaar bent van de grond. Zo‘n gezamenlijk bezit geeft meestal geen goede indruk van de grond die je zelf kunt gebruiken.
Ben je op zoek naar een appartement met grond voor eigen gebruik? Selecteer dan op de zoekresultatenpagina bij ‘Buitenruimte’ het filter ‘Tuin’.
Perceel onrealistisch groot?
Dit zie je vaak bij gedeelde percelen, zoals een gemeenschappelijke voorziening: een gang achter het huis of een gedeeld parkeerterrein. Bij het perceel staat in dat geval ‘deelperceel’ of ‘mandelig’.
Bij voormalige huurwoningen is een veelvoorkomende dat het Kadaster het huidige perceel nog moet splitsen. Een woningcorporatie is vaak eigenaar van een serie panden die allemaal op één perceel staan - soms een hele straat. Wanneer de woningcorporatie besluit om één pand uit die serie panden te verkopen, moet het Kadaster de grond van de te koop staande woning gaan uitmeten. Dit gebeurt ná de verkoop.