Over de data van de Marktverkenner

Hoe wordt de vraag bepaald?
Marktverkenner baseert zich op het zoekgedrag van al onze gebruikers op funda Wonen, zowel ingelogd op “Mijn funda” als anoniem, in de categorieën koop en huur. We baseren het zoekgedrag op zowel de website als op zoekopdrachten op mobiele apparaten.

Wat zijn serieuze zoekers?
Er zitten op funda veel “funzoekers” die regelmatig op de site kijken maar niet direct overwegen een woning te gaan kopen. Om de serieuze zoeker te onderscheiden van de funzoeker wordt gekeken naar het gedrag van deze zoeker. Zo wordt geanalyseerd hoe gericht iemand zoekt, hoe vaak iemand terugkeert naar een bepaald object, of het object bewaard wordt, of men contact opneemt via het contactformulier, etc. Aan de hand hiervan kan vrij accuraat bepaald worden of het om een “funzoeker” of een serieuze zoeker gaat.

Hoe filter ik op serieuze zoekers?
Dat doen wij voor u. Standaard staat het filter ingesteld op alleen “Serieuze zoekers”. Om het totale aantal zoekers te zien kun je het instellen op alle zoekers. We raden voor analyses aan dit filter altijd op “Serieuze zoekers” te laten staan.

Waarom zijn sommige buurten op de kaart grijs?
Dit zijn buurten waar onvoldoende informatie beschikbaar is vanuit de markt op het gebied van zoekers en aanbod. 

De getoonde informatie kan niet kloppen, wat nu?
In de Marktverkenner worden grote hoeveelheden data gecombineerd, die te groot zijn om allemaal handmatig te controleren. Hoewel de analyses zo goed mogelijk worden afgestemd, is feedback uit de praktijk ontzettend belangrijk voor de verbetering van de Marktverkenner. Dus mocht informatie uit de Marktverkenner niet lijken te kloppen voor een bepaald werkgebied, horen wij het graag. In dat geval kan gebruik worden gemaakt van het feedbackformulier, de oranje tab rechts in de Marktverkenner.

Kan ik deze informatie gebruiken in mijn eigen adviesrapporten?
Jazeker, daar is het juist voor bedoeld. Vermeld dan funda als bron, bijvoorbeeld “Bron: Funda Marktverkenner, april 2018”. Funda staat niet in voor de juistheid en volledigheid, u bent dus zelf aansprakelijk voor het gebruik van de informatie die u uit de Marktverkenner haalt.

Ik mis iets in de Marktverkenner, hoe geef ik dit aan?
Vindt u dat er een belangrijke functionaliteit ontbreekt? Laat het ons weten via het feedbackformulier in de Marktverkenner.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk