Hoe plaats ik een woning op funda Europa?

Update: het aanmelden van Europese woningen is gewijzigd
Het aanmelden van buitenlandse woningen is eenvoudiger gemaakt. Voorheen kon u Europese objecten aanmelden via de funda desk. Het plaatsen was vaak wat onhandig en hebben we daarom veranderd.

Aanmelden via de invoerpartner met coördinaten
Stapsgewijs gaat het plaatsen van Europese woningen in de funda desk verdwijnen. Het aanmelden van Europese woningen kan vanaf nu – net als voor andere typen objecten – ook via uw invoerpartner. Bij de aanmelding van een Europese woning geeft u tevens de coördinaten van de woning op. Op basis van het adres en de coördinaten wordt gekeken of de woning in Nederland of in het buitenland ligt.

Wat verandert er voor u?
U meldt het Europese object aan via uw invoerpartner. U gaat binnen de funda desk vervolgens niet meer naar de optie 'Europe' maar naar de optie 'Koop', 'Huur' of 'Recreatie' (afhankelijk van het type object). Klik het object aan, hierna selecteert u een publicatiecontract. Voor koop- en huurobjecten kunt u kiezen uit funda Basis en funda Compleet. Voor recreatie-objecten selecteert u funda Compleet. Het Europese contract komt te vervallen en is dus niet meer nodig voor publicatie op funda Europa.

Vragen?
Heeft u vragen over het aanmelden van uw objecten via uw invoerpartner? Bekijk dan hier de contactgegevens van de supportafdeling van uw invoerpartner.

Oude manier van aanmelden
Woningen voor funda Europa kunt u aanmelden via fundadesk.

Plaatsen van aanbod op funda Europa
Allereerst is ons advies om de advertentie geheel aan te maken (nadat u voorbij de fotopagina bent). Gaat u namelijk eerder weg, dan dient u de advertentie opnieuw aan te maken.

Het plaatsen van een woning op funda Europa doet u als volgt:

• ga bovenaan de funda desk naar de optie 'aanbod'

• klik op de optie 'Europe' (vlak onder de optie 'aanbod', iets aan de rechterkant)

• klik op de gele knop 'Aanmaken', aan de rechterkant van de pagina

• tik eerst minimaal de straat, plaatsnaam en het land in

• klik vervolgens 'toon op kaart'

• op de kaart kunt u de kaartpositie verslapen of, als de kaartlocatie goed is, direct doorgaan via de witte knop 'Opslaan en ga verder' (rechtsonder de kaart)

• op de volgende pagina vult u de tekst en kenmerken in. U dient minimaal een koopprijs en het aantal kamers op te geven

• alle informatie ingevuld? klik dan op de knop 'Opslaan en ga verder'

• op de volgende pagina kunt u afbeeldingen toevoegen. Elke afbeelding dient u afzonderlijk toe te voegen

• wilt u de volgorde wijzigen, kies dan voor het icoon met de pijltjes. Met de pijltjes midden wisselt u de foto één positie, met het pijltje aan de buitenkant zet u de foto helemaal boven- of onderaan.

• klaar met de foto's? Kies dan voor de witte knop 'Opslaan en ga verder'

• uw object is nu aangemaakt, u komt nu terug op de pagina in de fundadesk die is aangemaakt voor het object

• kies nu aan de rechterkant van de pagina voor de gele bestelknop om het contract te bestellen, na het bestellen van het contract staat het object binnen een paar uur op funda Europe

Na het bestellen van het contract kunt u uiteraard ook andere media, zoals video, plattegrond en 360 graden foto's toevoegen.