Hoe bepaal ik wanneer mijn object online staat?

Hoe snel kan ik mijn object op funda publiceren?

Wanneer u een object heeft doorgestuurd vanuit uw invoerpakket, heeft u als makelaar de mogelijkheid om woningen direct te publiceren op funda. Woningen staan standaard na een verwerkingstijd van 4 uur online.

In de 4 uur verwerkingstijd zorgen wij ervoor dat alle informatie en media volledig en juist gepubliceerd zal worden. Nadat u het object heeft aangemeld via tiara en eventueel het publicatie product heeft afgenomen, verschijnt het volgende bericht op de object pagina in de funda desk:

U kunt nu ook kiezen om de 4 uur verwerkingstijd over te slaan en de publicatie van het object direct vrij te geven. Met de knop 'direct vrijgeven' op de object pagina in de funda desk zorgt u ervoor dat de woning direct gepubliceerd wordt. Wanneer u gebruikt maakt van deze knop kunnen wij echter niet garanderen dat het object meteen compleet, met alle media, op funda komt te staan. Deze zullen dan later vanzelf bij het object verschijnen.

Waarom biedt funda standaard een vertraging van 4 uur aan?

De standaard 4 uur verwerkingstijd geeft u de tijd om nog ongezien wijzigingen door te voeren bij de aanmelding. Daarnaast hebben wij enige tijd nodig om alle informatie en media bij de plaatsing te verwerken en goed te kunnen tonen. Kiest u ervoor om de woning direct vrij te geven dan kan het dus voorkomen dat de publicatie in eerste instantie niet volledig wordt getoond. Het kan dan maximaal 4 uur duren voordat alle media en wijzigingen op funda zichtbaar zijn.

Ik heb meer tijd nodig om mijn aanmelding volledig aan te bieden, hoe regel ik dit?

Wilt u liever gebruik maken van de reguliere manier van publiceren, waarbij u een woning die u vandaag aanmeldt, pas morgen gepubliceerd wordt? Dan kan dat natuurlijk ook. U voert dan middels uw pakketleverancier een 'datum vrijgave' in. Dit dient dan altijd een datum in de toekomst te zijn. Het object wordt dan automatisch met ingang van die datum tijdens de nachtelijke verwerking op funda geplaatst. Mocht u uw aanmelding toch eerder compleet hebben kunt u er alsnog voor kiezen het object direct vrij te geven via de fundadesk. Door op de knop 'direct vrijgeven' te klikken overschrijft u het uitstellen van de publicatie op de ingestelde datum. Het volgende bericht verschijnt dan op de object pagina in de funda desk als het publicatie product is afgenomen, zie figuur2.

Publiceren van huurcomplexen en nieuwbouwprojecten

Voor het publiceren van huurcomplexen en nieuwbouwprojecten gaat hetzelfde op als voor objecten. U kunt er voor kiezen om het huurcomplex of nieuwbouwproject met een vertraging van 4 uur te publiceren, direct te publiceren of op een datum in de toekomst. Kiest u ervoor om een huurcomplex of nieuwbouwproject direct vrij te geven dan wordt publicatie van het huurcomplex of nieuwbouwproject vrijgegeven zonder de individuele objecten die daaraan gekoppeld staan. Het volgende bericht verschijnt dan op de project pagina in de funda desk als het publicatie product is afgenomen.

Wilt u de publicatie van de individuele objecten direct vrijgeven dan kunt u dit doen via de knop 'direct vrijgeven' op de detailpagina’s van de individuele objecten.

Betekent dat wanneer ik een object direct vrijgeef de gebruiker ook direct wordt genotificeerd?

De gebruiker wordt vooralsnog eenmaal daags, in de ochtend, op de hoogte gesteld van het nieuwe aanbod. De gebruiker wordt dus nog niet direct bij publiceren van een object op de hoogte gesteld van dit nieuwe aanbod. Heeft u uw aanbod gedurende de dag gepubliceerd dan wordt de gebruiker dus de volgende ochtend op de hoogte gebracht van de nieuwe woning.