Vragen over het stoppen van de funda in business app

Waarom stoppen jullie met de funda in business app?
Funda in business ontwikkelt en verbetert continu de gebruikerservaring op haar website fundainbusiness.nl. We willen alle gebruikers de beste functionaliteit en ervaring bieden en dat is nu niet mogelijk via de app. De huidige app heeft niet de volledige functionaliteit die de website wel heeft. De app heeft daarnaast een verouderd design en is daarmee dus ook niet meer in lijn met de website.

Waarom kiezen jullie er niet voor om de app te vernieuwen?
Een app is geen doel op zichzelf. Het dient het gebruikersgemak te ondersteunen en handige aanvullende functionaliteiten te bieden aan de gebruikers. Aangezien onze website ‘mobile first’ is ontworpen werkt de website uitstekend op mobiele telefoons en tablets. De huidige app voegt hier niets aan toe en daarom is het niet logisch de app te behouden. Bovendien zoeken veruit de meeste gebruikers via de website op hun mobiel of desktop. Dit bevestigt voor ons het gebruiksgemak van de website en tegelijkertijd de noodzaak om juist op de website verder te optimaliseren.

Waarom heeft funda nog wel gewoon een app?
De app van funda en funda in business staan los van elkaar. Funda ziet bij haar zoekers een ander gebruikspatroon en een specifieke behoefte voor een aanvullende app. Dat we nu voor funda in business besluiten te stoppen met de app, heeft geen gevolgen voor de app van funda.nl.

Mis ik straks handige functionaliteiten?
In tegendeel, de mobiele site van fundainbusiness.nl is juist gebruiksvriendelijker. Zoeken kan eenvoudiger via de filters en invulvelden, via de zoekresultatenlijst en op de kaart. Daarnaast kunt u via het persoonlijke account objecten opslaan, een zoekopdracht bewaren en alerts ontvangen bij nieuw aanbod of bij een wijziging in één van uw bewaarde objecten.

Komt er in de toekomst nog een nieuwe app voor funda in business?
Op dit moment is het niet de verwachting dat er een nieuwe app ontwikkeld zal worden voor funda in business. Met onderstaande uitleg bereikt u wel snel de funda in business website vanaf het thuisscherm van uw telefoon:

iPhone (via o.a. Safari):

1. open uw internetbrowser (bijvoorbeeld Safari) op uw telefoon

2. ga naar www.fundainbusiness.nl

3. tik onderin uw browser op het icoontje van het vierkantje met de pijl

4. scroll naar beneden en selecteer 'Zet op beginscherm'

5. druk op 'Voeg toe'

Android (via Chrome browser)

1. open Google Chrome

2. ga naar www.fundainbusiness.nl

3. click rechtsboven op het icoon met de drie puntjes

4. selecteer 'Toevoegen aan startscherm'

5. geef eventueel een andere naam op en klik op 'Toevoegen'

Android (via Samsung browser)

1. open de Samsung Browser

2. ga naar www.fundainbusiness.nl

3. ga rechtsonder naar het icoon met de drie streepjes

4. tik op 'Pagina toevoegen aan'

5. selecteer 'Startscherm'

6. geef eventueel een andere naam op en klik op 'Toevoegen'