Via welke platformen kan ik een virtuele rondleiding geven?

U kunt zelf kiezen via welk platform u een virtuele rondleiding geeft. Veelgebruikte platformen zijn Facebook, Instagram, Zoom, Jitsi en Periscope. Maar het kan uiteraard ook via uw eigen website.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe de live videoverbinding opgezet kan worden voor de vijf meestgebruikte platforms.

Een virtueel open huis houden via Instagram

Stap 1: Open Instagram en log in.
Om een livevideo te starten op Instagram heeft u de Instagram-app en een (gratis) Instagram-account nodig. Als u al een account heeft, zorg er dan voor dat u ingelogd bent op het makelaarsaccount via de app.

Stap 2: Live videoverbinding opstarten.
Druk op het camera-icoon linksboven op het beginscherm of veeg naar rechts vanuit dit beginscherm. Scroll onderin het scherm naar ‘Live’ en druk op de opnameknop.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Nadat u op de opnameknop hebt gedrukt, bent u live op Instagram. Het aantal mensen dat kijkt is bovenin het scherm te zien. Kijkers kunnen ook reageren op de bezichtiging, deze reacties ziet u onderin het scherm verschijnen. Als u hierop wilt reageren, kan dat door op ‘Comment’ te drukken en dan antwoord te geven. U kunt een reactie vastzetten zodat andere kijkers deze makkelijker kunnen vinden. Hiervoor drukt u eerst op de reactie en vervolgens op ‘Pin comment’. Als u niet wilt dat kijkers kunnen reageren op uw live videoverbinding, kunt u de reacties uitschakelen door op de drie puntjes onderin het scherm te klikken. Schakel vervolgens ‘Turn off commenting’ in om de actie te voltooien.

Stap 4: Beëindigen van de live videoverbinding.
Als u klaar bent met de bezichtiging kunt u de video afsluiten door rechts bovenin het scherm op ‘End’ te drukken. Om de video op te slaan in uw filmrol kunt u linksboven op de pijl drukken. Let op: De reacties en kijkers worden niet getoond in uw filmrol, dit zal alleen de video zelf zijn. Ook kunt u de live videoverbinding delen in uw Instagram-verhaal. Hiervoor klikt u op ‘Share to Story’.

Een virtueel open huis houden via Facebook

Stap 1: Ga naar uw eigen Facebook-pagina.
Open Facebook op uw computer en navigeer naar uw eigen Facebook-pagina. Kopieer de link van uw eigen pagina en voeg deze toe aan de objectdetails op uw funda desk.

Stap 2: Open Facebook Pages Manager en zet de livevideo klaar.
Download de Facebook Pages Manager-app op de telefoon waarmee u de bezichtiging wilt houden. Open vervolgens deze app en log in met uw account. Klik op de ‘Post’-knop en vervolgens op ‘Go live’ om de live video klaar te zetten. U kunt ook een beschrijving aan de video toevoegen, bijvoorbeeld: ‘Bezichtiging Vossiusstraat 20’.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Door op ‘Start Live Video’ te klikken begint u de virtuele bezichtiging. Als u klaar bent, kunt u de video afsluiten door rechts onderin op ‘Finish’ te drukken.

Een virtueel open huis houden via Zoom

Stap 1: Open Zoom en log in.
Om een livevideo te starten heeft u de Zoom Cloud Meetings-app en een (gratis) Zoom-account nodig. Dit account kunt u maken via
https://zoom.us. Open de app en log in met uw account.

Stap 2: Plan een bezichtiging.
Door op ‘Schedule’ te drukken, kunt u een bezichtiging inplannen. In het volgende scherm dat u te zien krijgt, kunt u een wachtwoord instellen op uw video. De link die u krijgt van Zoom plaatst u op funda. De link komt er zo uit te zien, met een uniek ‘meeting-id’:
https://zoom.us/j/<meeting-id>. Kijkers kunnen door middel van deze link naar uw video.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Op het geplande moment kunt u de bezichtiging starten via de Zoom-app. Klik op ‘Start’ en zorg ervoor dat uw video aanstaat, deze staat standaard uit. Tijdens de bezichtiging kunnen kijkers vragen stellen. Deze verschijnen tijdelijk onderin het beeldscherm. Als u klaar bent, kunt u de video afsluiten door rechts bovenin op ‘End’ te drukken.

Een virtueel open huis houden via Jitsi

Stap 1: Open Jitsi.
Om een livevideo te starten op Jitsi heeft u de Jitsi Meet-app nodig. Nadat u deze heeft geïnstalleerd kunt u de app openen.

Stap 2: Creëer een ruimte voor de kijkers.
Begin met het creëren van een ruimte binnen de app. Kies een naam die duidelijkheid geeft over het object, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik vervolgens op ‘Create/join’
. Via de ‘Invite others’ krijgt u een link die u kunt delen met anderen, bijvoorbeeld: https://meet.jit.si/Vossiusstraat20. Kopieer deze link en voeg deze toe aan de objectdetails op uw funda desk.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Voordat u live gaat, opent u de Jitsi Meet-app. Mocht uw ruimte niet meer op het beginscherm staan, moet u die opnieuw zoeken. Klik op de ruimte en u gaat live. Beëindig de livevideo als u klaar bent met de bezichtiging.

Een virtueel open huis houden via Periscope

Stap 1: Open Periscope.
Open
https://www.pscp.tv/ op uw computer en klik op ‘Sign up’. Nadat u een account heeft aangemaakt, navigeert u naar uw profiel. Kopieer de link van uw profiel, deze zou er ongeveer zo uit moeten zien: https://www.pscp.tv/MLB/. Voeg deze link toe aan de objectdetails op uw funda desk.

Stap 2: Open de app en log in.
Installeer de Periscope-app op de telefoon waarmee u de bezichtiging wilt doen. Nadat u de app heeft geopend, kunt u inloggen.

Stap 3: Begin de virtuele bezichtiging.
Nadat u bent ingelogd, kunt u rechts onderin op het camera-icoon klikken. Hier kunt u een beschrijving toevoegen aan de video, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik hierna op ‘Go live’ om de livevideo te starten. Beëindig de livevideo als u klaar bent met de bezichtiging.