Virtueel bezichtigen op funda in business

Door de huidige situatie omtrent het nieuwe coronavirus worden bezichtigingen moeilijker doordat mensen afstand van elkaar moeten houden. Funda in business hoopt met het benadrukken van virtueel bezichtigen u de mogelijkheid te geven om alsnog bezichtigingen te houden.

Wat is virtueel bezichtigen?
Virtueel bezichtigen betekent dat iedere geïnteresseerde vanachter zijn computer, mobiel of tablet een object van binnen kan bekijken en u dus kan benaderen voor een virtuele rondleiding.

Hoe werkt het virtueel bezichtigen?
Bij een virtuele bezichtiging kan de zoeker via een livevideoverbinding met u meekijken terwijl u de kijker rondleidt door het object. U kiest zelf een app  waarmee u de livevideoverbinding tot stand wilt brengen (zie ook verder naar onder). Via funda in business kunt u zichtbaar maken dat u virtuele bezichtigingen aanbiedt en dit kenbaar maken op ons platform.

Is dit een tijdelijke oplossing van funda in business, of blijft de optie ‘Virtueel bezichtigen’ bij elk object bestaan?
Op dit moment bevindt het virtueel bezichtigen zich in een testfase waarin we het gebruik van makelaars en zoekers testen, om zo de behoefte aan het product te kunnen valideren. Daarnaast willen we kijken in hoeverre we het product verder kunnen ontwikkelen. Als u uw kantoor registreert, wordt virtueel bezichtigen zichtbaar bij al uw objecten op funda in business. Deze registratie is gratis.

Zijn de labels voor virtueel bezichtigen ook te zien op mobiel en tablet?
Ja, de labels voor virtueel bezichtigen zijn zichtbaar op desktop, mobiel en tablets.

Hoe stel ik virtueel bezichtigen in?

1. Registreer uw kantoor hier.

Als uw kantoor meerdere vestigingen heeft die bij funda in business onder verschillende kantoornummers bekendstaan, moet u iedere vestiging apart registreren.

1. Binnen enkele dagen wordt op funda in business bij al uw objecten zichtbaar dat u virtuele bezichtigingen aanbiedt. Er wordt een label geplaatst bij uw objecten in op de zoekresultatenpagina en op iedere individuele objectpagina.

Via welke platformen kan ik een virtuele rondleiding geven?
U kunt zelf kiezen via welk platform u een virtuele rondleiding geeft. Veelgebruikte apps zijn FaceTime, WhatsApp, Microsoft Teams, Zoom, Jitsi en Periscope. Het kan uiteraard ook via uw eigen website.

Hieronder leggen we voor de vijf meestgebruikte apps stap voor stap uit hoe u de livevideoverbinding op kunt zetten.

Een virtuele bezichtiging via …

1) WhatsApp
Stap 1: (Download en) open WhatsApp

Stap 2: Start de livevideoverbinding en daarmee de virtuele bezichtiging
Druk op het gesprekkenicoon onder in het beginscherm. Klik rechtsboven op het icoontje met een telefoon en plusje. Zoek de naam van uw klant en klik achter diens naam op het videocamera-icoon. Nu start u de videoverbinding en kunt u beginnen met de virtuele bezichtiging. Eventueel kunt u nog iemand toevoegen door op het poppetje rechtsboven in uw scherm te drukken.

Stap 3: Beëindigen van de livevideoverbinding
Als u klaar bent met de bezichtiging, kunt u de video afsluiten door onder in het scherm op de rode knop met het video-icoontje te drukken.

2) Microsoft Teams

Stap 1: (Download en) open de Teams-app

Stap 2: Plan een virtuele bezichtiging

U kunt een virtuele bezichtiging plannen via uw agenda in Microsoft Outlook of rechtstreeks vanuit de Teams-app. We lopen beide stappen met u door.

Een virtuele bezichtiging plannen via Microsoft Outlook.

1. Open Microsoft Outlook op uw computer.
  2. Open uw agenda.
  3. Druk linksboven op ‘Afspraak’.
  4. Bij locatie vult u in: ‘Microsoft Teams-vergadering’. Nu wordt er automatisch een link gegenereerd in de uitnodiging waarmee genodigden kunnen inloggen om deel te nemen aan de virtuele bezichtiging.
  5. Druk bovenin op ‘Uitnodigen’ om uw klanten uit te nodigen voor de virtuele bezichtiging. Iedereen met een e-mailadres kan deelnemen, met een maximum van vijftig deelnemers. Uw klanten hoeven Microsoft Teams niet geïnstalleerd te hebben op hun device.

Een virtuele bezichtiging plannen via Microsoft Teams op uw telefoon.

1. Open Microsoft Teams.
  2. Druk onderin op het agenda-icoon.
  3. Druk rechtsboven op het agenda-icoon en de plus.
  4. Vul het onderwerp van in, bijvoorbeeld het adres van de bezichtiging.
  5. Druk op ‘Deelnemers toevoegen’ en vul de e-mailadressen van uw klanten in. Iedereen met een e-mailadres kan deelnemen, met een maximum van vijftig deelnemers. Uw klanten hoeven Microsoft Teams niet geïnstalleerd te hebben op hun device.
  6. Selecteer een tijdstip.
  7. Druk op ‘Gereed’. U hoeft geen locatie in te vullen en ‘Delen in een kanaal’ kunt u ook overslaan.
  8. Nu wordt er een verzoek naar uw klanten gestuurd, met hierin de link naar Microsoft Teams. Via deze link kunnen de genodigden inloggen om deel te nemen aan de virtuele bezichtiging.

Stap 3: Start de virtuele bezichtiging

Op het afgesproken tijdstip van de virtuele bezichtiging opent u de app. Ga naar het agenda-icoontje rechtsonder. Druk bij de juiste bezichtiging op ‘Deelnemen’. Let erop dat uw video is ingeschakeld en dat uw microfoon en luidspreker aanstaan. Druk ten slotte nogmaals op ‘Deelnemen’ en de bezichtiging gaat van start. Klanten kunnen u rechtstreeks vragen stellen, of dit via de chat doen. Beëindig de livevideo als u klaar bent met de bezichtiging.

3) Zoom
Stap 1: Open Zoom en log inOm een livevideo te starten, heeft u de Zoom Cloud Meetings-app en een (gratis) Zoom-account nodig. Dit account kunt u maken via https://zoom.us. Open de app en log in met uw account.

Stap 2: Plan een bezichtiging

Door op ‘Schedule’ te drukken, kunt u een bezichtiging inplannen. In het volgende scherm dat u te zien krijgt, kunt u een wachtwoord instellen op uw video. De link die u krijgt van Zoom mailt u naar uw klanten. De link komt er zo uit te zien, met een uniek ‘meeting-id’: https://zoom.us/j/<meeting-id>. Hiermee kunnen kijkers naar uw video.

Stap 3: Start de virtuele bezichtiging

Op het geplande moment kunt u de bezichtiging starten. Klik op ‘Start’ en zorg ervoor dat uw video aanstaat, deze staat standaard uit. Tijdens de bezichtiging kunnen kijkers vragen stellen. Deze verschijnen tijdelijk onder in het beeldscherm. Als u klaar bent, kunt u de video afsluiten door rechts bovenin op ‘End’ te drukken.

4) Jitsi

Stap 1: (Download en) open Jitsi

|Stap 2: Creëer een ruimte voor de kijkers

Creëer een ruimte binnen de app. Kies een naam die duidelijkheid geeft over het object, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik vervolgens op ‘Create/join’. Via ‘Invite others’ krijgt u een link die u kunt delen met anderen, bijvoorbeeld: https://meet.jit.si/Vossiusstraat20. Kopieer deze link en mail die naar uw klanten.

Stap 3: Start de virtuele bezichtiging

Voordat u live gaat, opent u de app. Mocht uw ruimte niet meer op het beginscherm staan, moet u die zoeken. Klik op de ruimte en u gaat live. Beëindig de livevideo als u klaar bent met de bezichtiging.

5) Periscope

Stap 1: Zet Periscope op uw desktop

Open https://www.pscp.tv op uw computer en klik op ‘Sign up’. Nadat u een account heeft aangemaakt, navigeert u naar uw profiel. Kopieer de link van uw profiel, deze zou er ongeveer zo uit moeten zien: https://www.pscp.tv/MLB/. Mail deze link naar uw klanten.

Stap 2: Installeer de app en log in

Installeer de Periscope-app op de telefoon waarmee u de bezichtiging wilt doen. Nadat u de app heeft geopend, kunt u inloggen.

Stap 3: Start de virtuele bezichtiging

Nadat u bent ingelogd, kunt u rechts onderin op het camera-icoon klikken. Hier kunt u een beschrijving toevoegen aan de video, bijvoorbeeld ‘Vossiusstraat 20’. Klik hierna op ‘Go live’ om de livevideo te starten. Beëindig de livevideo als u klaar bent met de bezichtiging.