funda Barometer

Wat is de funda Barometer?
De funda Barometer is een rapport met data afkomstig van funda. In dit rapport tonen wij cijfers zoals hoe vaak een object bekeken en gevonden wordt. Ook wordt uw aanbod vergeleken met objecten uit andere regio’s. Inzichten die u kunt gebruiken in uw dagelijkse werkzaamheden.

Waarom biedt funda mij de funda Barometer aan?
Funda heeft veel data tot haar beschikking, die zij graag met u delen. Met de Barometer wil funda de makelaar inzicht bieden in haar data. Daarnaast willen we hiermee de makelaar handvatten geven om te kijken waar voor hem/haar winst te behalen valt op funda.

Waar kan ik de Barometer vinden?
De funda Barometer kunt u op deze pagina downloaden.

Is de Barometer voor iedereen beschikbaar?
De Barometer is openbaar en daarmee voor iedereen te downloaden.

Waarom is deze data openbaar voor alle makelaars?
Dit zijn openbare data, die voor iedereen interessant is. Er is geen reden om onderscheid te maken tussen typen makelaars. Het is vergelijkbaar met de NVM kwartaalcijfers, die zijn ook openbaar.

Welke regio’s toont funda in de Barometer?
De regio’s die wij in het rapport tonen, zijn de regio’s die de NVM hanteert.

Welk type objecten worden gemeten in het rapport?
In de Barometer zijn alleen koopwoningen die al gebouwd zijn (bestaande bouw) meegenomen.


Welke objecten zijn meegenomen?
Alle objecten die in de eerste helft van 2019 op funda online stonden zijn meegenomen in het rapport


Wat verstaat funda onder leads?
Onder leads verstaan we een potentiële klant. Iemand die interesse heeft getoond in een object. We onderscheiden 4 typen leads: telefoonclicks (clicks op het telefoonnummer van de makelaar), bezichtigingsaanvragen, reacties (via het reactieformulier) en brochureaanvragen. Brochure downloads zijn niet meegenomen.

Wat bedoelt funda met telefoonclicks?
Er zijn diverse manieren om in contact te treden met de makelaar. één van de opties is te klikken op het telefoonnummer of 'toon telefoonnummer'.


Hoe is het gemiddeld aantal keer getoond/ aantal keer bekeken/ leads berekend?
Het totaal aantal keer getoond/aantal keer bekeken/aantal leads is gedeeld door het aantal dagen dat een object online stond op funda. Deze aantallen zijn vervolgens vermenigvuldigd met 7, om zo de gemiddelde aantallen per week te zien.


Waarom worden de leads per week getoond?
We hebben eerst gekeken naar de gemiddelden per maand. Echter staan in sommige drukke gebieden veel woningen minder dan een maand te koop op funda. Om een beter beeld te kunnen geven hebben we er daarom voor gekozen om het gemiddelde per week te tonen.


Kan ik ook de data van anderen inzien?
Via de Barometer kunnen de algemene data worden bekeken. Op kantoor/objectniveau is het niet mogelijk om de data van andere kantoren in te zien. Wanneer u uw eigen statistieken wilt inzien kan dat per object via de funda desk of via de Aanbodmonitor. Als NVM-makelaar kunt aan de hand van de resultaten indicator wel zien hoe uw object presteert ten opzichte van concurrerende objecten.


Wat is een concurrerend object?
De concurrerende objecten worden gebaseerd op het zoekgedrag van alle gebruikers op funda Wonen, ingelogd op 'Mijn funda' en anoniem, zowel in de categorie koop als huur. Op basis van dit zoekgedrag wordt gekeken naar de mate van interesse van de zoeker in een bepaald object. De objecten waar de zoeker, naast uw object, ook hoge interesse in heeft, worden geregistreerd als concurrerende objecten. Het gaat dus om woningen die bekeken worden.


Wat betekenen de kleuren op de kaarten in de Barometer?
In de Barometer tonen wij meerdere malen de kaart van Nederland. Deze kaart is opgedeeld in regio’s. Deze regio’s zijn verschillend van kleur. Hoe donkerder de kleur is, hoe groter de dichtheid.

Waarom heeft funda alleen 5 type en soorten objecten meegenomen in het onderzoek?
Om het overzichtelijk te houden is er gekozen om alleen de grootste groepen/type objecten te tonen.

Klopt het dat garage, onderstuk, bouwgrond, berging, ligplaats, parkeergelegenheid, en opslagruimte niet meegenomen worden in de data van de Barometer?
Dit is juist, alleen woonhuizen en appartementen (bestaande bouw) zijn meegenomen in het rapport van de Barometer.

Hoe verhouden de statistieken zich boven een miljoen?
Om het overzichtelijk te houden kiezen we voor de grootste groepen, de statistieken boven een miljoen tonen wij dan ook niet in de Barometer.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Bekijk alle artikelen