Aanbodmonitor

Wat is de Aanbodmonitor?

De Aanbodmonitor is een tool in de funda desk waarmee u als makelaar uw actuele objectprestaties kunt monitoren. Met deze tool kunt u in één oogopslag zien hoe uw volledige aanbod ervoor staat, en deze vergelijken met het gemiddelde in Nederland of een bepaalde regio.

Waarom heeft funda deze tool ontwikkeld?

We merkten dat er bij makelaars veel vraag is naar inzicht in de ontwikkeling van de vraagzijde van de markt. Naast het feit dat we regelmatig artikelen publiceren met trends en data over heel Nederland, willen we u ook de mogelijkheid geven de ontwikkeling binnen uw eigen aanbod in te zien.

Welke typen data zijn er te vinden in de Aanbodmonitor?

Gedurende de testfase zijn in ieder geval het aantal views (Interesse) en het aantal leads (Contact) te zien. Deze geven samen een goed beeld van de ontwikkeling van de vraagzijde in de markt.

De cijfers in de grafiek komen niet overeen met de getallen die erboven staan. Hoe komt dat?

Boven de grafieken staan de totale aantallen voor al uw objecten, in de grafiek zelf ziet u het gemiddelde per object per dag. Over het algemeen zijn de cijfers in de grafiek dus een stuk lager dan de totale aantallen die boven de grafiek staan.

Waarom veranderen de statistieken van mijn objecten als ik de regio aanpas?

Als u een regio selecteert, ziet u ook alleen de statistieken van uw objecten in de desbetreffende regio. Wanneer u geen objecten in deze regio op funda heeft staan, ziet u hier dus ook geen statistieken weergegeven.

Hoe verhoudt de Aanbodmonitor zich tot de objectstatistieken in funda desk?

Bij de objectstatistieken kunt u uw objecten individueel monitoren. Via de Aanbodmonitor krijgt u het totaalplaatje van al uw objecten te zien. Let op: gedurende de test bevat de Aanbodmonitor nog geen statistieken uit de mobiele app van funda. Binnen de objectstatistieken is dat wel het geval.

Welke regio-indeling wordt er gehanteerd?

Binnen de Aanbodmonitor worden de COROP-regio’s gehanteerd, een gangbare regionale indeling binnen Nederland.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Bekijk alle artikelen