Welke soorten servicekosten/nutsvoorzieningen zijn er?

In dit overzicht zie je welke kosten bij je in rekening gebracht kunnen worden:

 

Soort kosten Wat is het? Wat betaal je?
Energie en water Kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit of andere energie, inclusief stookkosten zonder eigen meter. De totale gemaakte kosten verdeeld via een afgesproken verdeelsleutel of een verdeelsleutel die de Huurcommissie redelijk vindt.
Huismeester Kosten van de huismeester zoals salaris, huisvesting en materialen. Het gaat hier om schoonmaak, onderhoud en kleine reparaties die de huurder anders zelf uit zou moeten voeren. Alleen kosten van de werkzaamheden die de huismeester voor de huurders uitvoert, verdeeld via een afgesproken verdeelsleutel of de verdeelsleutel die de Huurcommissie redelijk vindt.
 Administratie  Administratiekosten van overeengekomen leveringen en diensten. In het algemeen maximaal 5% van de totale servicekosten.
  Meubels/ stoffering  Een vergoeding voor het gebruik van meubels en stoffering. Als meubels en stoffering zijn meeverhuurd kan 20% van de inkoopwaarde als vergoeding per jaar in rekening worden gebracht.
 Overige  Alle kosten van schoonmaak- en herstelwerkzaamheden die voor rekening van de huurder zijn. Kosten voor gezamenlijke ruimtes: kosten voor water, verlichting, verwarming. En inventaris voor ruimtes als gangen, trappen, lift, berging/fietsenstalling, hobbykamer en binnentuin. Daadwerkelijk gemaakte kosten verdeeld via een afgesproken verdeelsleutel of de verdeelsleutel die de Huurcommissie redelijk vindt. 

 


De volgende kosten vallen onder nutsvoorzieningen:

Soort kosten Wat is het? Wat betaal je?
Energie en water Kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit of andere energie inclusief stookkosten met eigen meter. Bij individuele meters/gebruik: de gemaakte kosten.

 

Lees verder: Mag een verhuurder borg vragen en hoe hoog mag die borg zijn?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 2

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk