Vragen over woningmarkt inzichten

Hoe wordt de gemiddelde vraagprijs van een buurt berekend?
We delen het totaal van de vraagprijzen van alle verkochte woningen in de buurt door het aantal verkochte woningen in die buurt. Zo komen we tot de gemiddelde vraagprijs per buurt. 


Waarom kijkt funda naar de vraagprijs van verkochte woningen en niet van woningen die nu te koop staan?
Woningen die momenteel te koop staan kunnen nog veranderen van vraagprijs. Door te kijken naar woningen die in het afgelopen jaar verkocht zijn is de data die we gebruiken stabiel.

Daarnaast staan er minder woningen te koop, dan er het afgelopen jaar verkocht zijn. Alleen bij veel data kunnen we een betrouwbaar beeld geven over de gemiddelde vraagprijs in een buurt.


Waarom is er voor sommige buurten geen data beschikbaar?
Voorafgaand aan het berekenen van de marktinzichten controleren wij eerst zorgvuldig de data. We baseren de data voor marktinzichten op de verkochte woningen over het afgelopen jaar in een buurt of stad. We letten erop dat bepaalde verkochte woningen niet teveel afwijken van de rest van de verkochte woningen en zo een vertekend beeld of gemiddelde geven. Daarnaast voeren we nog een aantal statistische toetsen uit om tot goede en betrouwbare resultaten te komen. Afhankelijk van het resultaat, kan het dus voorkomen dat niet alle data beschikbaar zijn voor een buurt of stad.


Waarom zie ik bij een woning geen cijfers over de activiteit op die woning (bekeken en bewaard)?
We tonen de data van woningen op funda pas zodra een woning meer dan 500 keer is bekeken en 2 of meer keer is opgeslagen. Bij een miniplaatsing toont funda de activiteitcijfers sowieso niet.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk