Vragen over de pilot kleine metrages

Wat is de pilot kleine metrages?
Kantoren met units met kleine oppervlaktes zijn nu slecht vindbaar en er is lastig op te filteren. Kleine kantoorunits zijn eigenlijk alleen vindbaar als de zoeker uitgebreid de tijd neemt om vele omschrijvingen van objecten goed door te nemen. Om de vindbaarheid en presentatie van kantoorobjecten te verbeteren, start een pilot in Amsterdam en Utrecht met zes makelaars.

Met deze pilot brengt funda in business multi-tenantgebouwen en flexconcepten beter in beeld. Deze gebouwen worden getoond met een eigen gebouwenpagina waarop de units in het gebouw afzonderlijk worden vermeld. Deze units verschijnen in de zoekresultatenlijst van de zoeker op funda in business. Dankzij nieuwe filters, zoals bijvoorbeeld de looptijd van het huurcontract, is het mogelijk de specifieke units te tonen die daarbij passen.


Wat is het doel van de pilot?
Doel van de pilot is om meer zoekers naar kantoorgebouwen te trekken die uiteindelijk leiden tot meer leads voor makelaars. Daarnaast gebruiken we deze periode om het product goed te testen en verbeteringen aan te brengen.


Wat is het verschil met de huidige weergave van kantoorgebouwen?
Momenteel wordt een object aangemeld als geheel gebouw en kan er geen onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende units. De units staan dan alleen vermeld in de omschrijving. Dankzij nieuwe filters, zoals bijvoorbeeld de looptijd van het huurcontract, is het voortaan mogelijk de specifieke units die daarbij passen te tonen. Daarbij krijgt een gebouw een aparte pagina waar de units ook op staan. Zo ziet de zoeker in één oogopslag wat er binnen een gebouw beschikbaar is.


Wat is de looptijd van de pilot?
Naar verwachting eindigt de pilot tijd begin oktober.


Wat is er verbeterd voor de zoeker?
Op basis van de filters die de zoeker instelt, verschijnen er nu units in de zoekresultatenlijst in plaats van een heel gebouw. De zoeker krijgt hierdoor zoekresultaten die voor hem relevanter zijn en beter passen bij wat hij zoekt. We verwachten dat een zoeker hierdoor sneller het object vindt dat bij hem past en hij niet meer afhaakt tijdens zijn zoekproces op funda in business, maar juist contact opneemt met de makelaar.


Wordt de weergave van winkels en bedrijfshallen ook veranderd?
Een nieuwe weergave van winkels en bedrijfshallen staat nog niet in de planning. We beginnen met kantoren. Afhankelijk van de resultaten besluiten we hoe we verder gaan.


Kan ik me als makelaar aanmelden voor de pilot?
Voorlopig niet. Als dit verandert, zullen we ook andere makelaars benaderen. Bij het selecteren van de makelaars voor de pilot is gekeken naar het aanbod dat zij hebben in Amsterdam en Utrecht.


Waar kan ik verbeteringen doorgeven?
Als u suggesties ter verbetering heeft voor de nieuwe opzet kunt u dit doorgeven aan Customer Service via customerservice@funda.nl of (020) 561 82 29.


Wat gebeurt er na de pilot?
De verwachting is dat de nieuwe weergave van kantoren eind dit jaar voor iedere makelaar in iedere plaats beschikbaar is.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Bekijk alle artikelen