Vragen over het inloggen met Apple ID in de funda app

Kan ik ‘Log in met Apple’ gebruiken voor iOS, Android en de website?
Nee, op dit moment is Log in met Apple alleen mogelijk op iOS-apparaten. Als je op Android en de website wil inloggen in je funda-account dan kan dit met een e-mailadres en wachtwoord.

Kan ik op verschillende manieren inloggen in één funda-account?
Ja, je kunt met zowel ‘Log in met Apple’ als met een e-mailadres en wachtwoord inloggen op één funda-account. Je moet dan wel hetzelfde e-mailadres gebruiken.

Waarom krijg ik bij het aanmaken van een account de melding ‘Er bestaat al een account met dit e-mailadres’? En hoe kan ik nu verder?
Dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je ooit eerder een account hebt aangemaakt en het wachtwoord vergeten bent. Of omdat je een account hebt aangemaakt met Facebook of Log in met Apple en daarvoor hetzelfde e-mailadres hebt gebruikt waarmee je nu een account wil aanmaken.

Via ‘wachtwoord vergeten’ kun je een nieuw wachtwoord creëren en alsnog inloggen op je funda-account.

Kan je Log in met Apple’ met verborgen e-mailadres koppelen aan een bestaand funda-account?
Nee, we kunnen ‘Log in met Apple’ met een verborgen e-mailadres niet koppelen aan een bestaand funda-account.
Mocht je je e-mailadres om wat voor reden dan ook, niet meer willen delen met ons dan is het advies om het account te verwijderen en daarna in te loggen met Log in met Apple, met afscherming van het e-mailadres.

Kan ik als ik een verborgen e-mailadres heb, wel mails van funda ontvangen over bijvoorbeeld nieuw woningaanbod?
Ja. Wanneer je een verborgen e-mailadres hebt via Apple ID, dan sturen wij bijvoorbeeld de mail met nieuw woningaanbod (en andere mails) naar het verborgen Apple e-mailadres. Apple stuurt het vervolgens weer door naar je werkelijke e-mailadres wat je gebruikt.