Hoe beoordeel ik mijn makelaar op funda?

Een beoordeling kan je op funda achterlaten wanneer de makelaar je heeft gekoppeld als verkoper of koper én de woning op funda de status 'verkocht' heeft (dus niet 'verkocht onder voorbehoud').

Is dat gebeurd? Dan kan je op twee manieren de beoordeling achterlaten.

Via mail
Funda stuurt je een mail met een link naar het beoordelingsscherm. Klik in de mail op 'Schrijf beoordeling'. Je komt terecht in het beoordelingsscherm.

Via de website
In een paar stappen bereik je het beoordelingsscherm:

1. Klik op 'inloggen' en log in

2. Kies daarna voor het icoon met het Poppetje (mobiel) of het woord 'Account' (laptop/vaste computer) en vervolgens selecteer je 'Verkoopstatistieken'

Mobiel

Laptop / vaste computer

3. Klik op de oranje knop 'Schrijf beoordeling'

Zie je de optie 'verkoopstatistieken' niet staan? Waarschijnlijk ben je dan op een ander account ingelogd. Bekijk dan in je profiel met welk e-mailadres je bent ingelogd. Is het e-mailadres gelijk aan het e-mailadres waarop je de beoordeling hebt ontvangen? Stuur ons dan een mail op helpdesk@funda.nl

Het beoordelen
In het beoordelingsscherm beoordeel je de makelaar op een aantal terreinen. Kies op een schaal van 1-10 hoe je de makelaar beoordeelt op vier aspecten van de dienstverlening:

We vinden het ook fijn als je de beoordeling uitgebreid toelicht. Een goed onderbouwde beoordeling helpt andere gebruikers van funda om de dienstverlening van de makelaar beter in te schatten. Als laatste stap vragen we je of je de makelaar zou aanbevelen.

Helemaal onderaan de pagina kun je tenslotte de beoordeling versturen via de oranje knop 'Akkoord en versturen'

Wil je niet je naam bij de beoordeling zien staan?
Kies dan, tijdens het invullen van de beoordeling, voor de optie 'Nee, ik wil niet dat mijn naam getoond wordt bij de beoordeling.' Deze optie staat onderaan het formulier, valk boven de oranje knop 'Akkoord en versturen'

Liever niet beoordelen?
Dat kan je aangeven via de mail. Via de link 'meld dat dan hier' kan je je aangeven de makelaar niet te willen beoordelen en zal je dan ook geen berichten meer van funda ontvangen over het beoordelen.

Vooralsnog kan je enkel de makelaar beoordelen op de (mobiele) website. In de app gaat dat helaas nog niet.

Andere problemen om de makelaar te beoordelen?
Stuur ons dan een mail op helpdesk@funda.nl