Ik had een andere woningwaarde verwacht, wat nu?

Het kan zo zijn dat onze schatting niet overeenkomt met jouw verwachtingen. Wij weten natuurlijk lang niet alles over jouw woning. Misschien heb je net een nieuwe keuken geplaatst of een aanbouw gedaan. Of je vergelijkt de waarde van jouw woning met het te koop staande huis van de buren. Vergeet niet dat vraagprijzen niet hetzelfde zijn als de waarde van een woning: de vraagprijs kan, afhankelijk van de strategie, hoger of lager zijn dan de waarde.

Waardevermeerdering bij verbouwingen
Vaak hebben mensen een andere waarde in gedachte dan de realiteit. Bijvoorbeeld: het huis van je buren heeft een garage minder en is toch meer waard dan jouw huis. Hoe kan dat? Vaak telt men bij een verbouwing maar een deel van de verbouwingskosten mee in de waardevermeerdering van je woning. Als jij een garage laat bouwen voor € 60.000 betekent dit niet dat de waarde van je huis dus ook met € 60.000 euro stijgt.

Oppervlakte correct?
Check altijd de oppervlakte die staat aangegeven. Heb je een vergunningsvrije uitbouw gedaan? Dan staat dit wellicht niet in de BAG vermeld, bekijk de invoer daarom zorgvuldig. Via de optie 'gegevens wijzigen' kan je je invoer aanpassen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 5 van 9

Bekijk alle artikelen