Ik zie geen waardeschatting omdat het huis te koop staat of net is verkocht, waarom niet?

De dienst is inderdaad alleen beschikbaar voor woningen die niet op funda te koop staan of niet recent verkocht zijn. Onder recent verkocht verstaan we huizen waarbij de sleuteloverdracht korter dan 3 maanden geleden heeft plaatsgevonden.

De verkoopmakelaar bepaalt de waarde van een woning door middel van een taxatie. Zo heb je een beeld bij de te verwachten verkoopprijs. Hierin worden alle gegevens meegenomen die van invloed zijn, zoals het onderhoudsniveau en de isolatie van de woning. De getoonde waarde in de Waardecheck kan afwijken met een taxatie, omdat een taxatie veel meer gegevens meeneemt. Het vergelijken van de Waardecheck en een taxatie is daarom niet zinvol, omdat een taxatie veel nauwkeuriger is.

Wanneer je interesse hebt in een leuke woning zou je (in theorie) de Waardecheck kunnen gebruiken om te bedenken wat je wil bieden voor de woning. Wij geven enkel een schatting van de waarde en dat wil niet zeggen dat de getoonde waarde ook daarmee een verstandig bod is. Om die reden geven we je dus geen schatting voor een te koop staande woning.
Wij adviseren je dan ook om gebruik te maken van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan je een advies geven over een goed bod, zodat je jezelf niet uit de markt prijst of juist gaat overbieden.

Wanneer de woning is verkocht is er een transactieprijs bepaald. De transactieprijs is dan uiteraard de marktwaarde. Wij geven geen waarde in de Waardecheck omdat daarmee de indruk zou kunnen ontstaan dat de woning voor het getoonde bedrag is verkocht of dat het voor een te lage of hoge prijs is verkocht. De transactieprijs is echter de marktwaarde en de Waardecheck geeft slechts een schatting.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 15 van 33

Bekijk alle artikelen

Mogelijk gemaakt door Zendesk