Hoe kan ik op de site van funda zoeken in de omschrijving?

Op zoek naar dat bijzondere huis met bijvoorbeeld een mogelijkheid om je paarden te stallen of wellicht met een complete manage? Wil je een woning die levensloopbestendig is? Of zoek je juist een woning voorzien van een wijnkelder? Dit zijn wensen die erg specifiek zijn en waar funda (nog) geen filter voor heeft.

Met het zoeken op omschrijving kan je zelf wél een selectie maken die voldoet aan jouw specifieke woonwensen:

• maak eerst een zoekopdracht aan

• ga naar de 'filters'. (op mobiel vind je deze optie onder de witte zoekbalk, op een laptop toont funda standaard alle filters).

• onder de prijsfilters zie je het filter 'Zoek in omschrijving' en een wit invulveld staan

• voer in het witte invulveld een zoekterm in. Bij het invoeren van meerdere zoektermen zoekt funda naar een letterlijke volgorde van deze woorden in de omschrijving van een woning. Vul je 'hoge plafonds' in dan zoeken we dus naar woningen waar deze exacte combinatie in voorkomt.

• klik buiten het veld of op de entertoets van je apparaat, vervolgens laat funda de resultaten zien waarin het ingevulde woord staat.
    Bekijk je funda via een mobiel? Dan klik je nog de oranje knop 'Toon x resultaten' aan om de woningen te laden.

• wil je verschillende termen combineren? Zoek dan op de eerste term en klik buiten het veld of op de entertoets van je apparaat, zoek daarna in het lege veld op een nieuwe term. Zo zoek je bijvoorbeeld (zoals in onderstaand voorbeeld) op objecten waarin zowel het woord wijnkelder als paard naar voren komt.

Zoeken op deel van een woord
Het zoekveld werkt via een letterlijke invoer. Vul je dus bijvoorbeeld het woord 'paard' in, dan laat funda de woningen zien waar enkel het letterlijke woord paard in staat.

Wil je ook woningen zien waar bijvoorbeeld woorden zoals paardenstal, paarden of paardrijden in voorkomen? Gebruik dan het sterretje (*) Je invoer is dan paard*. Je zal zien dat je dan meer resultaten krijgt. Dit sterretje kan je overal in het woord invoegen.
Zo kun je ook mogelijke spelfouten in de omschrijvingen ondervangen, de zoekterm 'erf*cht' levert (bij moment van schrijven) 53 woningen meer op dan de term 'erfpacht'.

Nieuw aanbod per e-mail
Een fijne bijkomstigheid is dat je ook deze zoekopdracht kan opslaan, nieuwe huizen die voldoen mailen we door. Lees hier hoe je op de site van funda je zoekopdracht opslaat.

Noot: in de app voegen we later deze functionaliteit toe.

Inspiratie opdoen?
Bekijk dan ook deze video en andere interessante zoekmogelijkheden op funda.